Vårkampanje

Nå har du sjansen til å bli kvitt jern- og metallskrap gratis. Denne uka har firma Østbø AS plassert ut containere tre steder i kommunen, og i tillegg er de behjelpelig med henting av større ting.

Garasjerot, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten

IKKE PLASS TIL BILEN. Slik ser det ut i en garasje på Straumen, og noe av dette kan man bli kvitt i vårkampanjen. Bildekk på felg kan kastes i containeren, og det samme kan høytrykksspyleren, men ikke den elektriske plenklipperen.

Hva kan kastes i containerne?

Mye av det som samler seg i garasjer og andre steder består av både metall og andre ting. Vi har derfor bedt Per-Øyvind Kristiansen i firma Østbø si litt om hva som kan leveres i vårkampanjen – og hva man IKKE tar i mot.

Dette kan du kaste i containerne:

Jern og metall (pdf)

Ikke elektrisk

Når det gjelder plenklippere, kan man kaste bensindrevne plenklippere i containeren, men ikke elektriske.  – Elektronikk er EE-avfall som man kan levere gratis hos oss, eventuelt hos forhandler eller på IRIS.

For øvrig kan alt kastes som defineres som kompleksjern, dvs. jern med innslag av andre materialer, som f. eks. en spark, som har jernmeier men en del trevirke. Sykler, høytrykksspylere og bildekk på felg går bra. Og rene felger, men ikke kun dekk, forklarer Per-Øyvind Kristiansen, plassjef i Østbø AS Fauske .

Dumpet sykkel, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten

FORSØPLING. Denne sykkelen har ligget dumpet og forlatt i flere år ved søndre avkjøring fra E6 til Straumen. Kan vi håpe på at den blir fjernet i år?

Ikke rent tre og stein

Rent trevirke kan ikke kastes i containeren. Heller ikke restavfall, betong/stein, eller ting med olje/bensin/diesel i. F. eks. kan du ikke kaste fat med olje og kanner med bensin.

Uka etter påske

I Sørfold er uke 17 satt av til vårkampanjen. Dette er den uka vi har startet på nå, dvs. 26.- 29. april. Da er det utplassert containere tre steder i kommunen:

  • mellom den tidligere banken og butikken i  Røsvik
  • ved industribygget i Elvkroken
  •  ved kommuneverkstedet i Trollbukta ved Straumen.

 

Informasjon om kampanjen (pdf)

Tilbyr henting

Østbø tilbyr også henting av bilvrak og andre større ting. Dermed skulle det være duket for en grundig opprydding over hele kommunen, og sammen med søppelplukkingen i kommunens regi kan vårkampanjen bidra til et fint og rent miljø til 17. mai.

Sist oppdatert den 09. september 2015