48% av befolkningen vaksinert

944 personer i Sørfold har tatt i mot tilbudet om vaksinering mot svineinfluensa, og dette utgjør 48% av befolkningen. - Vi hadde gjerne sett at prosenttallet hadde økt til 80, sier helsesøster Ragnhild K. Bjørknes, som fortsatt tilbyr vaksinering mellom 14.00 og 15.00 mandag til torsdag.

Vaksinering mot svineinfluensa, foto Sørfold kommune/Bente Braaten
Fortsetter. Tilbudet om vaksinering for den generelle befolkningen i Sørfold startet opp før jul, og er videreført i det nye året. Bildet viser helsepersonell som fikk sprøyten i den tidligste fasen av vaksineringsprosessen. Helsesøster Ragnhild K. Bjørknes foran til høyre.
 
Ragnhild Bjørknes tar forbehold om at registreringen kan ligge litt på etterskudd. - Men hvis det stemmer at kun 48% av befolkningen er vaksinert, kan vi ikke si oss fornøyd. Oppfordringen om å la seg vaksinere gjelder fortsatt, understreker hun.
 
 Vaksineringen foregår på legekontoret og/eller helsestasjonen mellom kl. 14.00 og 15.00., hver uke fra og med mandag til og med torsdag.
 
- Pr. 6. januar har vi ca. 250 doser igjen, og ved behov kan vi skaffe flere, sier hun.
 
Vaksinen koster kr. 100. Det blir sendt ut faktura i ettertid. NB:
  • Alle som møter til vaksinering må ha med seg fødsels- og personnummer (11 siffer).
 
 
Mer informasjon
Mer informasjon om pandemivaksinering generelt finnes på helsemyndighetenes nettsted, som du finner link til nederst i denne artikkelen. Du kan også ringe helsemyndighetenes pandemitelefon 815 55015 eller kontakte helsepersonell i kommunen som har ansvaret for vaksinasjon. I Sørfold er dette  helsesøster , tlf. 75 68 51 44 eller legekontoret ,
tlf. 75 68 51 40.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015