Julitur med deltakerrekord

Turbokturen til Vasskollvatn ved Engan i slutten av juli samlet hele 70 deltakere. Dette topper statistikken for de 10 turbokturene som er arrangert hittil i år.

Grillkos ved Vasskollvatn

GRILLKOS. 70 mennesker og 2 hunder koste seg på turboktur til Vasskollvatn 27. juli. Begge foto: Øystein Arntzen.

Engan-dagan

Turen var en del av Engan-dagan 2012, og gikk av stabelen i nydelig vær. Arrangør var ungdomslaget Heim. Mikal Arntzen var med på turen, og han forteller om trivelig stemning, med både bygdefolk og tilreisende, barn og voksne. – Blant den yngre garde var det også noen som badet, sier han.

Slektstreff
Samme helg var det slektstreff på Nystabakkan, og mange av gjestene der ble med til Vasskollvatn.

- Og både dette og at turen inngikk i Engan-dagan bidro uten tvil til den store oppslutningen. I tillegg var vi heldige med været, sier Arntzen.

I turboka beskrives en lang og krevende tur, fra Hestmyra via Storkorken til Stauren. Turen til Vasskollvatn utgjør første del av turen, og er både familievennlig og lettgått.  

-  Og dette er midt i blinken i forhold til månedens turboktur, der vi ønsker å få med både de spreke og ikke fullt så spreke, sier folkehelsekoordinator Steinar Strand.

Turboktur til Vasskollvatn

På hver tur trekkes ei turbok og et krus. Vinnere denne gang ble Kristine Nordvik Arntzen (turbok) og Kåre Jakobsen (krus).

Hvis vi ikke tar mye feil, sitter Kristine rett bak den lyse golden retrieveren på bildet. Til høyre for henne sitter Karin Karlsen, som er leder i UL Heim.

Ny tradisjon i 2012

Hver måned i år er det arrangert minst én tur med utgangspunkt i den nye turboka for Nord-Salten og Sørfold. Dette er en ny tradisjon, som har blitt godt mottatt. Og som vil fortsette.

Stort sett god oppslutning

Nedenfor følger en oversikt over turene hittil i 2012. I mai og juli var det to turbokturer, derfor blir det 10 til sammen for 8 måneder.

Antall deltakere har variert fra 2 til 70, men stort sett har oppslutningen vært bra. Og folk i alle aldre har vært med.

Januar: Mental Helse Sørfold og IL Siso var arrangør for tur til Harlifjell ved Straumen, som samlet 16 mennesker og 5 hunder, til tross for kald og sur vind.

Februar: 32 mennesker og 2 hunder gikk til Kollen i Mørsvik i nydelig vær, med hodelykter og akebrett. Arrangør var IL Leirgutten.

Mars: Ungdomslaget Fremtid i Tørfjorden fikk med seg ca. 30 personer på tur til Svartvatn.

April: Dette var en påsketur på ski, fra Horndalsvatnet til Strøksnes. 8 personer og 1 hund var med, og været var heller dårlig. Arrangør var Sulitjelma Turistforening.

Mai: Her var det to turer: Turgruppa i IL Knubben arrangerte tur med natursti til Tortenvika, med start både fra Ånsvik og Nes. Vi har dessverre ikke info om antall deltakere på denne turen, men håper noen som leser dette kan bidra.

Den andre maituren gikk til Svartvatnet ved Tørfjorden, med Sørfold Helsesportslag som arrangør og 25 deltakere.

Juni: Også denne måneden var Sørfold Helsesportslag arrangør. De runder 30 år i år, og markerte dette under Kraftfestivalen, da de inviterte til tur til Kvanngrøva i Djupvik. Denne turen samlet 40 deltakere.

I juli var det igjen to turer: Fra Kobbelv Vertshus til Reinhausen med Sørfjord og omegn skytterlag som arrangør, og så Vasskollvatn som beskrevet ovenfor med UL Heim som arrangør. Vi har dessverre ikke deltakerantall for førstnevnte tur.

August: 2 personer gikk fra Lappvika til Skardvatnet (Strøksnes) i lett regn.

I september kobles månedens turboktur med markering av Kulturminnedagen. Dette skjer lørdag 15. september, og vi kommer tilbake med en egen artikkel om opplegget for dagen.

Sist oppdatert den 09. september 2015