Månedens bilde

Sørfold Fotoklubb kårer en temavinner hver måned, og vi vil følge opp dette. Tema denne måneden er RØD, og Ann-Mari Næss har tatt vinnerbildet.

Sysaker, fotograf Ann-Mari Næss

RØD. Tittelen på bildet er Sysaker. -  Bildet av trådsnelle, knapp og knappenål ble tatt med makrolinse 60 mm, blenderåpning f/18 og eksponering 30 sekunder, forteller Ann-Mari Næss.

Og hun har ikke brukt blitz, kun lys fra stua.

Interessant og uvanlig
Dette bildet fikk flest stemmer da medlemmene i fotoklubben skulle kåre en vinner.

Som begrunnelse oppgir de følgende:

Bildet treffer oppgaven veldig bra. Idéen er original, og motivet er uvanlig. Bildet har diagonale linjer som gjør det interessant, og det vekker både nysgjerrighet og interesse fordi man ikke ser med en gang at det forestiller en trådsnelle.

-  Hun har brukt det hun har lært på en veldig god måte. Bildet er teknisk bra, og motivet viser at hun er kreativ i forhold til oppgaven, sier Knut Mørkhagen.

Vi gratulerer Ann-Mari Næss som er månedens vinner.

Lærerikt og artig
Temabildene og konkurransen er en fin og lærerik måte å utvikle seg som fotograf på, og det kom inn over 20 bilder til vurdering denne måneden.

Tema for neste måned er Blåtimen.

Ung klubb
Sørfold Fotoklubb ble startet i 2010 og har i dag 22 medlemmer. Annenhver onsdag kl. 18.00 møtes de på aktivitetshuset Bakeriet på Straumen, der de holder kurs, øver på bilderedigering og har det hyggelig sammen.

Ofte drar de på fototur rundt om i kommunen, jakter på nordlyset eller prøver mørkefotografering med stativ og hodelykt.

Siden det ikke er fotoklubb på Fauske, kommer medlemmene fra begge kommuner, men har base i Sørfold.

Det har gått litt opp og ned med medlemstallet siden starten, men de har aldri vært flere enn nå. Likevel vil de veldig gjerne ha nye medlemmer.

Klubben har egen hjemmeside, der du kan lese mer om aktiviteten:

Sørfold Fotoklubb

Åke Olsen er leder, og han ønsker alle interesserte velkommen til å ta kontakt hvis du vil bli medlem eller vite mer. Han kan treffes på tlf. 920 19 398.

Medlemsmøte i Sørfold Fotoklubb

 13 av 22 medlemmer var til stede da vi nylig var innom klubben. Leder Åke Olsen står helt til venstre bak.

Mørkefotografering
Du kan også møte opp på en klubbkveld for å se om dette er noe for deg. 21. november skal det etter planen være mørkefotografering med oppmøte Fauske museum kl. 18.00, men hvis været er dårlig blir det innekveld på Bakeriet på Straumen.

Onsdag 5. desember blir det klubbkveld på Bakeriet som vanlig. På programmet står enkel redigering i picasa, og så skal de skrive ut bilder som skal bli julegaver.

 Velkommen innom fra kl. 18.00

Utstillingsvegg
Fotoklubben har også fått en vegg på Bakeriet der de skal stille ut bildene sine.

Hvem tar neste vinnerbilde?

Hver gang en temavinner kåres, vil vi presentere vinnerbildet med begrunnelse her på hjemmesiden.

 

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015