Velkommen til seniordans!

Seniordans Norge har som mål å gi et tilbud om seniordans i alle landets kommuner innen 2014. Nå kommer de til Salten, og tirsdag 10. september kl. 12.00 er du velkommen til Rådussalen for å se hva dette går ut på.

Seniordans

Illustrasjonsfoto: Seniordans Norge.

Viktig folkehelsetiltak

Seniordans Norge er en landsomfattende organisasjon med 12 000 medlemmer fordelt på 25 regioner.

Dansen gir trim, sosialt samvær, inkluderende fellesskap og glede, og er et viktig tiltak for folkehelsen.    

I mange kommuner finnes det et slikt tilbud i dag. Nå tar Seniordans Norge sats for å hjelpe aktiviteten i gang i kommuner som mangler et slikt aktivitetstilbud, og i Salten kommer de til kommunene Sørfold, Beiarn og Gildeskål i september.

Informasjon, visning og dans

Da er alle velkommen til et visningsopplegg, der man både får innføring i hva seniordans er, og man kan prøve selv.

I Sørfold har Mørsvikbotn helsesportslag hatt et tilbud om seniordans, men dette er for tiden ikke i drift.

Nå håper både Seniordans Norge og seniorrådet som deres lokale samarbeidspartner at det skal lykkes å få ny aktivitet i gang, et eller flere steder i kommunen.

Hvorfor så populært?

Hva er det som gjør at denne danseformen har så mange ivrige tilhengere?

Seniordans Norge har mange gode svar på dette i sitt informasjonsmateriell:

–  Først og fremst er det fellesskapet i denne danseformen som er svært inkluderende. Her er det ikke det tradisjonelle mann/dame- mønsteret, men partnerne som markeres rød eller blå.

 I prinsippet foregår denne dansen i ring med jevnlig partnerbytte.  Men det finnes en mengde variasjoner som for eksempel dans på linje (linedance), formasjoner og andre sammenstillinger.

Musikken er trekkplasteret

Likevel er det musikken som er det store trekkplasteret. Den er så fengende og er avpasset så fint til dansene, at det blir vanskelig å holde dansefoten tilbake. Her er ikke de store hopp og sprett, men likevel både myke og raske bevegelser som utfordrer danseevnen.

Enkel og grei dans

Vanskelig er det likevel ikke.  Seniordansen utføres etter en grei og enkel instruksjon. Her er det en egen terminologi som læres fort. Og det repeteres og repeteres, slik at dansen sitter der.

Mange myter

Mange myter har vært ute og gått om seniordans. Mange tror at dette er en dans som er beregnet for de med liten mobilitet og følgelig bare blir noen vrikk fram og tilbake. Lenger unna sannheten er det ikke lett å komme.

Fengende rytmer og dans

Her er det alle tilbud innen fengende dans. Og rytmene kan variere fra vals, reinlender, polka, foxtrot, tango, swing, rounds og salsa.

Det er derfor ikke vanskelig å skjønne at å delta i seniordans, blir en veldig god trim for både hjerne og fysikk.

Og kanskje det beste av alt: det sosiale miljøet du kommer i. De som liker å danse, er oftest utstyrt med en evne til sosial omgang. Mange kan bekrefte at de i seniordansen har fått et nytt liv, med mange nye venner og en sunn og god interesse i livet.

Alle ønskes velkommen til Rådhussalen tirsdag 10. september kl. 12.00.

Enkel servering.

Arrangør er seniorrådet i Sørfold i samarbeid med kulturkontoret og Seniordans Norge.

 

 

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015