Vil bygge venterom/grillhus

Rørstad strøm søker om tillatelse til å bygge et kombinert venterom og grillhus i havna på Rørstad. Foreningen vil påkoste byggingen selv, og påtar seg også ansvaret for vedlikehold i ettertid.

Fra kaia på Rørstad

Bak dette skuret ønsker Rørstad strøm å sette opp et lite hus. Her er Røsvik skole på tur, med Frank Wold som grillsjef. Foto: Røsvik skole.

Rørstad strøm er en forening med 26 medlemmer, som har satt opp strømskap i havna, slik at veteranbåtene, båtturister og fiskebåter kan benytte strøm når de besøker Rørstad.

For at havneområdet skal være så attraktivt og innbydende som mulig, har de ryddet strender og badestranden (bilde under) gjennom alle år.

Badestranda på Rørstad

Vente på båtskyss
Foreningen søker nå om tillatelse fra Sørfold kommune til å sette opp et bygg på 10 m2, som er tenkt som både grillhus og venterom.

Bakgrunnen for sistnevnte er at folk kan bli stående lenge og vente på båtskyss, for eksempel når det er kirkesøndager eller andre arrangementer der, og hurtigbåten må gå flere ganger.

Og som kjent er det ikke alltid godvær.

Overskudd
I søknaden går det fram at foreningen har opparbeidet seg et overskudd gjennom årene, og dette ønsker de nå å bruke til et formål som kan komme mange til gode.

Bygget planlegges med universell utforming.

Kystverket skal uttale seg
Byggesakebehandler Eirik Stendal forteller at søknaden er sendt til Kystverket til uttalelse. Når de har kommet med sin uttalelse, vil saken bli lagt fram til behandling i plan- og ressursutvalget. -  Dette er et positivt initiativ, det er det ingen tvil om, sier han.

Rørstad

Det er heller ingen tvil om at den veiløse bygda er en perle, med velstelte hus og frodige grassletter under stupbratte fjell. Foto: Kjell Eilertsen.

Sist oppdatert den 09. september 2015