Vil lære om eldreomsorg i Norge

Som et ledd i norskundervisning og samfunnskunnskap har deltakerne i kommunens introduksjonsprogram besøkt Sørfold Eldresenter. Der fikk de både orientering og servering.

Gunn-Tove Langvand forteller om Sørfold eldresenter

F.v.: Gunn-Tove Langvand, Jemmo Wael, Abdurrahman Ali, Salah Eddin, Gøran Olsen, Randi Pedersen, Maha Ramo og Ali, Alyasin.

Flere kan tenke seg utdanning og jobb i eldreomsorg

–  De som deltar i kommunens introduksjonsprogram ønsket å se hvordan man tar vare på de eldre i Norge.

Flyktningetjenesten og voksenopplæringen vil gjerne imøtekomme brukernes ønsker, og organiserte et besøk ved Sørfold eldresenter, som tok svært godt i mot oss, forteller flyktningekoordinator Ermin Krehic.

–  De hyggelige vertene Nina Vikan og Gunn-Tove Langvand forklarte hvordan eldresenteret fungerer, og hva slags utdanning som er nødvendig for å få jobb i eldreomsorgen.

Fler av deltakerne sa seg interessert i å ta utdanning innen omsorg, og de ble positivt overrasket over fasilitetene som står til disposisjon for beboerne ved eldresenteret.

Takker for hyggelig mottakelse

De sa også at det er stor forskjell på eldreomsorgen her og i deres hjemland, sier Krehic, som vil takke personale og beboere på Sørfold eldresenter for hyggelig mottakelse, og ikke minst:

–  Etter at den faglige delen av programmet var over, bød Nina og Gunn-Tove på kaffe og kaker. En varm takk for flott vertskap fra alle oss som var med, sier Ermin Krehic.

Besøk på Sørfold eldresenter

F.v.: Gøran Olsen, Jemmo Wael, Nina Vikan, Gunn-Tove Langvand, Abdurrahman Ali, Maha Ramo, Ali Alyasin, Salah Eddin, Randi Pettersen

Sist oppdatert den 09. mars 2017