- En knallsuksess

Salten Museum arrangerer kurs i neverarbeid på aktivitetshuset Bakeriet, med Anfinn Pavall som instruktør. Konservator Finn Rønnebu er strålende fornøyd etter første kurskveld.

Neverkurs Foto Finn Rønnebu
Følger nøye med. Her viser Anfinn Pavall interesserte kursdeltakere hvordan man kan lage ulike produkter av never. Foto: Finn Rønnebu/Salten Museum.
 
Gjennom avisannonser, oppslag og hjemmesider har Salten Museum i Sørfold gått ut med tilbud om kurs i neverarbeid. Kurset strekker seg over 4 torsdagskvelder, og avsluttes 26. mars.
 
- Interessen for dette viste seg å være overveldende, og vi fikk hele 25 påmeldte. Men vi har dessverre bare plass til 12, siden kurset er basert på at deltakerne skal få prøve seg mens de lærer, forteller Finn Rønnebu, som er konservator ved Salten Museum i Sørfold.
 
Men han lover at de som ikke fikk plass på kurset i denne omgang får en ny sjanse seinere. Kursdeltakerne kommer fra Saltdal, Fauske og Sørfold, og det er både kvinner og menn med.
 
Stor aktivitet.
Neverkurset holdes på aktivitetshuset Bakeriet på Straumen, som etter innvielsen er mye i bruk. Annenhver tirsdag er det åpent hus med lunsjkonsert eller kåseri, onsdager er det miljøkafe og en gang i måneden inviterer Straumen og omegn husflidslag til husflidskafé, som er åpen for alle. - Flere foreninger har også begynt å legge møtene sine der, og alle sier at dette er et koselig sted å møtes, sier kultursjef Bente Braaten, som gjerne tar i mot flere henvendelser om å bruke lokalene. - Aller øverst på ønskelista står aktivitet og arrangementer som er åpne for alle og ikke krever medlemskap, men foreninger og andre som vil bruke Bakeriet som møtelokale og lignende er også velkommen til å ta kontakt, sier kultursjefen.
 
- Som ordføreren sa i sin åpningstale: Når avtaleboka er full, har vi lykkes.
 
 
 
 
Sist oppdatert den 09. september 2015