- Mulighetene er mange

Eva P. Pedersen i IL Siso har vært en aktiv pådriver for barneidrett i 25 år. Både hun og alle de 40 ungene i idrettsskolen gleder seg til å boltre seg i den nye hallen og bassenget.

Eva P PedersenEva P. Pedersen i IL Siso gleder seg til hallåpningen.
 
Den ivrige ildsjelen kan fortelle at idrettsskolen ble gjennomført hver eneste uke gjennom vinteren og våren, selv om byggingen av hallen medførte stenging av gymnastikksalen ved Straumen skole. - Vi har vært ute hver gang, og har unngått stopp i idrettsskolen. Men det blir kjempefint å kunne ta i bruk den nye hallen og ikke minst bassenget, sier Eva P. Pedersen. Hun benytter anledningen til å rose foreldrene som stiller opp som instruktører og medhjelpere, slik at idrettsskolen kan tilby et bredt spekter av aktiviteter.
 
Det som i dag heter Straumen og omegn idrettsskole drives i et samarbeid mellom IL Siso og Sørfold Fotballklubb. - Men denne typen aktivitet har eksistert mye lenger enn idrettsskolen. I begynnelsen het det trening og lek, og allsidighet og lekepreget aktivitet har hele tida vært det viktigste, både før og nå, sier Eva P. Pedersen.
 
Før hallåpningen skal hun på Idrettstinget og lære mer om barneidrett. -  Så lenge ungene spør når idrettsskolen starter opp igjen hver høst, er det bare artig å holde på med dette, sier hun, og har ikke gått lei etter 25 år.
 
-  For en del år siden hadde IL Siso håndballag for jenter. Tror du det er interesse for å starte opp med håndball igjen?
-  Det håper jeg. Nå som vi får hall med bane i full håndballbanestørrelse vil det jo bli helt andre forhold enn den gamle gym.salen.
 
I åpningsuka inviterer IL Siso og Sørfold Fotballklubb barn fra hele Sørfold til trening og lek i den nye hallen onsdag 7. mai kl. 18.00-20.00. Foto: Sørfold kommune/Kåre Isaksen. 
 
Basseng er 25 meter langt, og har 4 baner. Torsdag 8. mai kl. 17.00-20.00 blir det åpent folkebad, og deretter hver onsdagskveld fram til skolens sommerferie. Foto. Sørfold kommune/Kåre Isaksen.
Sist oppdatert den 09. september 2015