Befaring med naturopplevelse

Årets Kraftfestival skal åpnes i Færøyvalen 7. juni. 22. april var det befaring, og havørnen fulgte nøye med.

"Dette er mitt rike, hva gjør dere her?"  En flott opplevelse og en betimelig påminnelse om å vise respekt for naturen, enten man ferdes i nasjonalpark eller utenom. Foto: Sørfold kommune/Espen Olsen.
 
I det som skal bli Sjunkhatten - Barnas Nasjonalpark skal årets Kraftfestival åpnes. Dette skjer lørdag 7. juni kl. 14.00, i et samarbeid mellom Røsvik skole, Salten Veteranbåtlag, båtforeningene og festivalkomitéen.
 
Røsvik skole vil arrangere fiskekonkurranse og ha "Havets dag". De har en egen elevbedrift som heter Sjunkhatten, og som jobber for å profilere den nye nasjonalparken og Røsvik som innfallsport til denne. Elevbedriften vil stå sentralt under åpningen, og det blir salg av mat og diverse i medbrakt lavvo.
 
Flytende scene
Selve den offisielle åpningen vil skje ombord på Blomøy, som for anledningen er scene. Derfra vil Gaute Vikdal spille på sin fantastiske neverlur og mezzosopran Siv Oda Hagerupsen skal synge. Alexander Sørfjord spiller gitar, og Sveinar Aase trakterer tangentene -  Vi har også fått med Espen Melvik, og han skal urframføre flere sanger han har skrevet til nettopp dette området, som han er så nært knyttet til, sier kultursjef Bente Braaten.
Fra befaring i Færøyvalen 22. april. Fra venstre kultursjef Bente Braaten og rektor ved Røsvik skole Halvard Toften. Med på befaringen var også musikalsk ansvarlig for festivalåpningen Sveinar Aase samt Per Reffhaug, som er nestleder i festivalkomitéen og leder i Salten Veteranbåtlag. Foto: Sørfold kommune/Espen Olsen.
 
Drive-in
- Vi ser for oss at en del folk går på land, og en del blir i båtene. Tanken er at båtene skal ligge innenfor Blomøy inne i Færøyvalen, slik at vi får en drive-in forestilling, sier kultursjefen.
 
Positive båtforeninger
Arrangementet blir en utfordring når det gjelder transport og organisering, og det er innledet samarbeid med båtforeningene. -  Jeg har hatt møte med båtforeningene i Tørfjorden og på Straumen, og kan ikke få fullrost den positive responsen vi møtte, sier Bente Braaten. -  De tar ansvar og viser stor engasjement for dette, og med godt vær kan festivalåpningen bli en spektakulær opplevelse.
 
Salten Veteranbåtlag vil spiller en nøkkelrolle under arrangementet, og deltar med både båter, "hovedscene", organisering  og kompetanse. - Det ser ut til at vi har flaks med flo og fjære under arrangementet, for det blir full flo kl. 16.00 denne dagen, sier en engasjert Per Reffhaug i veteranbåtlaget.
 
Hvis været slår seg vrangt, vil festivalåpningen bli lagt til brygga i Røsvik.
 
 
 
Sist oppdatert den 09. september 2015