Best i Salten

Norge.no har talt. Rana har den beste nettsiden blant kommunene i Nordland, men Sørfold er best i Salten med sin 6. plass blant Nordlandskommunene.

-  Vi har fått 3 stjerner av 6 oppnåelige, og det er jo ikke noe å hoppe i taket for. Men ser vi på gjennomsnittsscore, er vi fattige 1 prosentpoeng fra å få 4 stjerner. Og vi har høyest poengscore blant  Nordlandskommunene som får 3 stjerner, sier webredaktør Bente Braaten, som totalt sett er fornøyd med resultatet.
 
- Vi vet hva som er grunnen til at vi ikke har fått flere poeng. Vi har ikke elektroniske søknadsskjema, har info bare på norsk, har ikke tilrettelegging for synshemmede og ikke minst er siden vår for tung fordi den inneholder så mange bilder. Men brukerne vil gjerne ha enda flere bilder, så jeg kan ikke love at vi reduserer bildebruken. Derimot er det et mål for 2009 å legge ut så mange elektroniske søknadsskjema som mulig, sier hun.
 
De som scorer høyest blant Nordlandskommunene er Rana, Hemnes, Vågan, Vefsn og Vestvågøy. Etter disse kommer som nevnt Sørfold.
 
Denne plasseringen er mange sjumilssteg bedre enn fjorårets, da Sørfold kom omtrent på samme plass nedenfra.
 
Norge.no foretar hvert år en slik kvalitetsvurdering av alle offentlige nettsteder.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015