Dusj på biblioteket

Fram til 4. september kan du få deg en lyddusj på biblioteket på Straumen. Installasjonen vandrer mellom bibiliotekene i Nordland, og det er forfattersenteret og fylkesbiblioteket som har tatt initiativet til den spennende dusjen.

F.v. Jorunn Løding og Haldis Edvardsen i lyddusjen Foto Sørfold kommune/Bente Braaten
I dusjen. Haldis Edvardsen står i lyddusjen og blir overrislet av nordnorske forfattertekster. Biblioteksjef Jorunn Løding står klar med kosten. Foto: Sørfold kommune/Bente Braaten. 
 
Ny formidlingsmåte
I samarbeid med Norsk Forfattersentrum nord har tekster blitt lest inn av nordnorske forfattere. Hensikten med lyddusjen er å formidle nordnorske forfattere på en ny måte, og biblioteksjef Jorunn Løding vil anbefale et besøk innenfor dusjforhenget.

- Det er mye bra og artig som blir lest opp. Dette er et nytt element i biblioteksammenheng, og så vidt jeg vet er det bare her nord at det har vært prøvd ut. Det er bare å gå inn i dusjen, så starter opplesningen og lyden kommer ”fra oven”. Det er lurt å bli stående der en stund, for å få med seg mest mulig, sier hun.

Utdrag fra Himmelspringaren Foto Sørfold kommune/Bente BraatenSissel er med. Den prisbelønte barneboka Himmelspringaren av vår egen Sissel Horndal er med i lyddusjen. Bortsette fra denne er utvalget beregnet på et voksent publikum.
 

Lyddusjen blir stående på Straumen til og med 4. september. Deretter skal den til Fauske.

Sist oppdatert den 09. september 2015