Et aktivt halvår

Sceneinstruktøren for Indre og Nordre Salten har lagt fram halvårsrapport for våren 2008. Sørfold har benyttet seg svært mye av ordningen, og står for hele 7 av 13 prosjekter i deltakerkommunene.

En flott tidsreise. Musicalprosjektet "Tidsreisen" med elever fra Leirfjorden og Mørsvik skoler var det prosjektet som sceneinstruktøren brukte mest tid på i vårhalvåret. Foto: Mikal Arntzen.
 
Sceneinstruktørordningen i Nordland har utløst og muliggjort betydelig aktivitet innen revy, teater, musicals og musikk. Kommunene Steigen, Hamarøy, Sørfold, Fauske og Saltdal samarbeider om en stilling, og det er foldværingen Tor-Ove Karlsen som har denne stillingen etter at Barbro Laxaa ble museumsregissør i Salten Museum.
 
I halvårsrapporten som nå er lagt fram, oppsummerer Karlsen de ulike prosjektene.
 
I Sørfold har sceneinstruktøren arbeidet med følgende oppsetninger:
 
  • Tidsreisen - Leirfjorden og Mørsvik skoler
  • Sommerhits.com - Foldklang
  • Bugsy Malone - ungdomsgruppe. (Prosjektet ble stoppet, se nedenfor).
  • Teaterverksted for ungdom, Straumen
  • Kalle og Tralle - distriktsmusikerne
  • Showbiz - sentrumsdagen, Kraftfestivalen
  • Fra Ringenes Herre til alvelandet i nord - konsert under Kraftfestivalen.
Dro i nødbremsen
Høsten 2007 ble det tatt initiativ til en oppfølger til ungdomssuksessen "Fra lungemos til taco". Valget falt på musicalversjonen av "Bugsy Malone". I starten var over 20 ungdommer med, men frafallet ble betydelig. Da finansieringen i tillegg hang i en tynn tråd, dro kultursjefen i Sørfold i nødbremsen, og prosjektet ble stoppet. For å få en avrunding, ble de gjenværende ungdommene (og noen nye) samlet til teaterverksted i mai 2008. Her fikk de leke seg i improvisasjonsteknikker, og viste en flott, liten forestilling for publikum som avslutning på teaterhelga.
 
 
Sist oppdatert den 09. september 2015