Framgang for Bygdekinoen

Besøksstatistikken for Bygdekinoen ved Mørsvik skole 2. halvår 2008 er klar, og gjennomsnittlig besøk pr. kveld har økt fra 19,2 til 27,7 besøkende. 11. februar kommer Max Manus.

Aksel Henie som Max Manus
Bør trekke mange. Det er ikke så mange voksne som går på kino i Mørsvik, men storfilmen om Max Manus bør trekke både voksne og godt voksne. Her er hovedrolleinnehaver Axel Henie som Max Manus i en scene fra filmen som vises på Mørsvik skole onsdag 11. februar kl. 20.00.
 
Den best besøkte filmen høsten 2008 var barnefilmen Kung Fu Panda, som trakk 30 barn.  Mamma Mia! samlet "bare" 15, mens "Den siste revejakta" ble vist for kun én besøkende.
 
-  Som helhet utgjør disse tallene likevel en positiv utvikling. Til sammen var det 111 besøkende fordelt på 4 kinokvelder, og dette gir et gjennomsnittlig besøk på 27,7 betalende pr. kinokveld. Det vises to forestillinger hver gang, en for barn og en som enten kan være for ungdom og voksne eller av og til kan være tillatt for alle eller ha 7-års grense. Våren 2008 var gjennomsnittsbesøket på 19,2 pr. kveld, og vi ser dermed en bra økning, sier kultursjef Bente Braaten. Mørsvik er eneste visningssted for Bygdekinoen i Sørfold, og det er foreldreforeningen ved skolen som er praktisk arramgør.
 
Max Manus
Med den kritikerroste storfilmen Max Manus håper kultursjefen på besøksrekord 11. februar. -  Dette er jo fortsatt en ny film, og den bør absolutt ha bred appell. Den har høstet mange lovord og har fått terningskast seks i flere aviser. Og ikke minst trekker den masse folk der den vises, så denne sjansen bør ikke folk gå fra seg, sier hun.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015