Gratulerer, Rebekka!

Rebekka Nystabakk (23) fra Engan har fått Sparebank1 Nord-Norges kulturpris og stipend for 2008. 6. mars kommer hun til Sørfold med "Fucking Beauty".

Rebekka Nystadbakk. Foto: Ina Marie Winther Åshaug- Vi er veldig stolt av Rebekka, og synes hun er en flott og verdig vinner av denne prisen. At hun ønsker et nærmere samarbeid med Sørfold kommune og ønsker å støtte opp om kultursatsingen her er som musikk i våre ører, kommenterer kultursjef Bente Braaten.

Rebekka er nyutdannet skuespiller fra Akademi for scenekunst i Fredrikstad. Derfra er også to andre foldværinger utdannet, nemlig Kristian Winther og Mads Sjøgård Pettersen.

Et par dager etter at hun hadde tatt avsluttende eksamen i juni i fjor, reiste Rebekka hjem for å spille prestens datter Sara i det botaniske vandreteateret på Rørstad 17. juni i fjor, iscenesatt av en annen av Sørfolds profesjonelle kunstnere, nemlig Eirin Edvardsen.

6. mars kommer Rebekka til Straumen. Da er hun på turné med Uendelig Teater og Nordland teater, og det er stykket "Fucking Beauty" som står på plakaten.

Det arbeides for å få til både en skoleforestilling og en åpen forestiling om kvelden. Rebekka medvirker som skuespiller og danser sammen med Kristin Holand, og Maja Zakariassen fra Sørfold har regien.

Dette sier Rebekka om hjemkommunen.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015