Ildsjelene er bærebjelken

Tirsdagstilbudet på Bakeriet har tatt sommerferie etter en vellykket vårsesong. - Vi takker alle som gjør dette tilbudet mulig, sier kultursjef Bente Braaten.

Ildsjeler Foto Sørfold kommune/Steinar Strand
Ildsjeler. Her er noen av de mange støttespillerne fra lag og foreninger som sørger for herlig duft av vafler og kaffe på Bakeriet. Foran f.v. Halvdan Haug, Margrethe Johansen, Gerd Kamfjord og Jan Arne Johansen. Bak f.v. Odd Johansen, Laila Berg, Per Martin Johansen, Knut Mørkhagen og Bodhild Johnsen. Foto: Sørfold kommune/Steinar Strand.
 
Populært
Aktivitetshuset Bakeriet på Straumen ble tatt i bruk i februar i år, og annenhver tirsdag har det vært åpent hus med lunsjkonsert eller kåseri. 2. juni var det begge deler. Da underholdt John Kristian Karlsen med viser og helt nye sanger fra sin kommende CD, før Finn Rønnebu fra Salten Museum viste gamle bilder. Det var tilnærmet fullt hus, og flere ga uttrykk for at de ville savne tilbudet gjennom sommeren.
 
Pause til september
Denne tirsdagen var altså den siste før sommerferien. Nå tar tilbudet pause til 15. september. – Vi har mange planer og idéer til høstens program, og både Torleif Engan med stedsnavn og Finn Rønnebu med bilder av Lyder Kvantoland kommer med del to av sine kåserier til høsten. John Kristian Karlsen og kulturskoleelever kommer også. Men sesongen blir innledet med to unge jenter som er på turné for Nordland Teater, med en kabaret som har fått tittelen ”Hverdagsvals”. Dette er en halvtimes kabaret som passer ypperlig for pensjonister, med sang, trekkspill og glimt i øyet. Sørfolds egen Kristian Winther har vært veileder for forestillingen, sier kultursjefen. Det vil bli laget en egen informasjonsfolder om høstprogrammet på Bakeriet. I forbindelse med Den kulturelle spaserstokken blir det også kunst- og husflidsverksted for eldre, men dette legges utenom tirsdagene.
 
Buss
Kommunens aktivitetsbuss med sjåfør Espen Olsen  sørger for skyss fra Røsvik og fra Kvarv/Nordfjord/Tørfjord. - Kontaktpersoner i Eldrerådet samler opp påmeldinger, og det går veldig greit å organisere skyssen. Bussen kan hente folk ved døra om ønskelig, og den kommer seg fram på all slags føre. Tanken er også at besøket på Bakeriet kan kombineres med frisør, handling og ærend på Rådhuset, og mange har benyttet seg av bussen, sier kultursjefen.
 
Tove og Henning Furnes Foto Sørfold kommune/Steinar StrandTrivsel. Tove og Henning Furnes koser seg på Bakeriet. Foto: Sørfold kommune/Steinar Strand.
 
Gode hjelpere
- Uten den store velviljen fra lag og foreninger hadde det ikke vært mulig å gjennomføre tirsdagstilbudet på Bakeriet. Vi takker alle som har bidratt så langt, og håper på like stort engasjement når vi starter opp igjen til høsten.

Følgende foreninger har vært arrangører på Bakeriet denne våren:

  • Eldres Venner
  • Pensjonistforeningen ved Elkem Salten
  • Tørfjorden Sanitetsforening
  • Straumen og omegn husflidslag
  • Nordfjorden Røde Kors
  • Lions Club Sørfold
  • Sørfold Helsesportslag
  • Djupvik Grendeforening
Sist oppdatert den 09. september 2015