Ingen veier stengt

- Vi har fått klage på gjørmete grusveier, men har ikke hørt om noen som har satt seg fast. Og ingen av de kommunale veiene i Sørfold er stengt, sier avdelingsingeniør Monica Åsheim.

sølete vei på Helland Foto Sørfold kommune/Bente Braaten
Sølete, men framkommelig. Veien på Helland ser fram til tørrere tider. Nylig snøfall gjør neppe saken bedre, men det er bare å vente. Foto: Sørfold kommune/Bente Braaten.
 
Tålmodighet må til
Og det er bare å vise tålmodighet, i verste fall kan det ta opp til en måned før grusveiene har kommet seg gjennom vårløsningen og søleperioden. – Problemet er at øyeblikkelige tiltak ikke nytter. Hvis vi prøver å kjøre på et lass grus nå, vil de tunge maskinene gjøre mer skade enn nytte. Så det er ikke annet å gjøre enn å vente på tørke, sier Monica Åsheim.

Hun kan også opplyse at flere av de kommunale veiene i Sørfold ligger på dårlig grunn.

- Hvor er det verst akkurat nå?
- Vi har fått melding om at veien i Lappelva er temmelig gjørmete, men vet også at det står dårlig til med veien på Helland, både utover til kirkegården og på øvre Helland. Men dette er noe som stort sett rammer alle grusveier om våren. Og veiene har lett for å bli verre jo flere biler som kjører på dem. Men jeg vil understreke at ingen veier er stengt, og det skal være mulig å komme seg fram overalt hvis man må, sier Monica Åsheim, som er avdelingsingeniør for vei, vann og kloakk i Sørfold kommune.
Sist oppdatert den 09. september 2015