Kautokeino-opprøret trakk flest

Bygdekinoens besøksstatistikk for første del av 2008 er klar. Eneste visningssted i Sørfold er Mørsvik skole, og her er det storfilmen om Kautokeino-opprøret som topper lista.

Kautokeino-opprøret ble vist på Mørsvik skole 3. februar 2008, for 21 besøkende.
 
Til sammen var det 96 besøkende fordelt på 5 kinokvelder i perioden januar til mai 2008. Dette gir et gjennomsnittlig besøk pr. kinokveld på 19,2 personer (det er vanligvis to forestillinger pr. kinokveld, én film for barn og en for voksne.)
 
- Dette må sies å være bra på et lite sted, sier kultursjef Bente Braaten. - Men statistikken forteller oss at det er barn og unge som er de ivrigste kinogjengerne, filmene som går kl. 20.00 er klart dårligere besøkt. Her har vi for eksempel "Varg Veum - falne engler" på bunnivå med kun 2 besøkende. Og samtidig som Kautokeino-opprøret var den filmen som trakk flest, er det ikke mye med 21 besøkende på denne filmen så tidlig som 3. februar, da den var helt fersk.
 
Tett på følger Biefilmen, som samlet 20 barn.
 
Garantiinntekt
Til sammen innbrakte kinoforestillingene billettinntekter på 5.480 kroner inkl. mva. Da Bygdekinoen har inngått en garantiavtale med Sørfold kommune, innebærer dette at kommunen har fått en faktura på 3.269,91.
 
-  Dette er ikke mye penger å betale for å beholde et kinotilbud, sier kultursjefen.
 
Mamma Mia!
Onsdag 3. september står to nye og kjent filmer igjen for tur, med Kung Fu Panda og Mamma Mia! på plakaten. -  Da håper vi besøksrekorden fra første halvår blir slått ettertrykkelig, sier kultursjef Bente Braaten.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015