Kom på teater og vinn klippekort!

Nordland Teater kommer til Sørfold 20. januar med Sven Henriksens musikal om Marilyn Monroes korte og hektiske liv. - Vi har laget klppekort til folkebadet i Sørfoldhallen, og gir bort to til heldige billettkjøpere, sier kultursjef Bente Braaten.

Silje Holtet som Marilyn Monroe Foto Nordland Teater
Musikalen "Marilyn, Nobody's baby" er skrevet og sydd sammen av Sven Henriksen, skuespilleren som for kort tid siden avsluttet en Nordland Teater-turne i rollen som Tom Waits. Her er Silje Holtet som Marilyn. Foto: Nordland Teater.

Forestillingen spilles i Sørfold Rådhus tirsdag 20. januar kl. 19.30. Teaterkafé i pausen v/ Straumen skole- og ungdomskorps. - På forhånd har vi satt to små kryss i billettblokken, og de som havner på disse hemmelige billettnummerne vinner hvert sitt klippekort til folkebadet i Sørfoldhallen, til en verdi av 400 kroner, sier kultursjef Bente Braaten.

Teatersjef ved Nordland Teater, Reidar Sørensen, har denne gangen valgt å gi regioppgaven til tidligere teatersjef ved bl.a Haugesund og Hedemark Teater, Brit Lossius. Hun har arbeidet med forberedelsene siden forsommeren.

Nordland Teater har til Marilyn-oppsettingen valgt å hente krefter fra Sverige for å ivareta kostymedesign. Karin Sundwall er et velkjent navn i nordiske teaterkretser. Scenografien er tegnet av Nordland Teaters Sissel Heien.

På scenen vil vi i hovedrollen møte Silje Holtet. Kapellmester og musikalsk ansvarlig for oppsettingen erNordland Teaters musikalske leder,Sissel Brean.
 
 
Suksess i Bodø
"Nydelig og nøyaktig" skriver ab 24 etter vellykkede forestillinger i Bodø i helga.
 

Rana blad gir forestillingen terningskast 4, og melder om en fin opplevelse. Først og fremst er dette Marilyns kveld, men andre får også hederlig omtale, bl.a. Sørfolds egen Kristian Winther, som spiller den første av Marilyns to ektemenn:

Kristian Winther er med Foto Nordland Teater”Først er det Joe DiMaggio, idrettshelten som spilles av Kristian Winther. Kristian blir til tross for at han på scenen spiller en usympatisk fyr, et godt møte…”
 
 Her er Kristian med Henriette Faye-Shjøll som Pearl. Foto: Nordland Teater.
 
Sven Henriksen har skrevet en musikal rundt en bukett av de låtene som Marilyn Monroe spilte inn, og Sissel Brean har komponert kontentum og øvrig teatermusikk til oppsettingen. Rana blads anmelder framhever Breans innsats.

Den norskettede skuespillerens virkelige navn var Norma Jean Mortensen og hun levde et hektisk liv. Hun døde bare 36 år gammel, men har siden blitt stående som et av filmindustriens største ikoner. I Sven Henriksens musikal får vi innsyn i Norma Jeans liv som skuespiller og artist og vi vil bli kjent med hennes mer ukjente sider.

Rollelisten er slik:

Marilyn: Silje Holtet
Whitey: Morten Rudå
Pearl: Henriette Faye-Schjøll
Joe diMaggio: Kristian Winther
Arthur Miller: Andreas Kolstad
Sugar Hansen: Sissel Brean

Band:
Piano: Sissel Brean
Bass: Snorre Magnes Sivertsen
Trompet: Øyvind Husebø

Regi :Brit Lossius
Scenografi: Sissel A Heien
Kostyme: Karin Sundvall
Koreografi: Jostein Kirkeby Garstad
Musikalsk leder/Komponist:Sissel Brean

Billettpris

Ordinær: Kr. 290.-

Honnør, teatervenn, student: kr. 250.-

Scenekort: Kr. 120.-

Turnerute:

Fredag 16. januar - Bodø Kulturhus
Lørdag 17. januar - Bodø Kulturhus
Mandag 19. januar - Meløy Kulturhus, Glomfjord
Tirsdag 20. januar - Sørfold Rådhus
Torsdag 22. januar - Andenes Idrettshall
Fredag 23. januar - Hurtigrutens Hus, Stokmarknes
Mandag 26. januar - Harstad Kulturhus
Tirsdag 27. januar - Folkets Hus, Narvik
Søndag 1. februar - Brønnøysund Samfunnshus
Mandag 2. februar - Mosjøen Kulturhus
Tirsdag 3. februar - Stamneshallen, Sandnessjøen

Sist oppdatert den 09. september 2015