Møt Jussi Gjedda fra Strøksnes

Hvis du tror opera er finkultur, bør du ta deg en tur til Rådhussalen på Straumen lørdag 23. mai. Der serveres ariene med nordnorsk humor og skummende halvlitere.

Sveinar Aase, Åse Krystad og John Kristian Karlsen
Sprelsk operapub! F.v. Sveinar Aase, Åse Krystad og John Kristian Karlsen.
 
Glem alt du har av forventninger til en vanlig operakonsert. Profesjonelt fremført med skamløst publikumsfrieri og en solid dose humor, leverer sangerne varene som består av alt fra humoristisk og lett romantisk musikk til dramatiske arier fra høydepunkter innen opera, operette og musicals, blant annet gjennom fortellingen om Madam Krystalls søk etter en tenor. Hun må ha en makker for å kunne reise på verdensturné, til og med en med hund, og ingen er bra nok for henne, helt til hun møter strøksnesfiskeren Jussi Gjedda i John Kristian Karlsens uforglemmelige skikkelse! Sveinar Aase, Åse Krystad og Jussi Gjedda Foto Sørfold kommune/Steinar Strand
 
Kom og opplev en fantastisk reise i musikkens verden lørdag 23. mai på Straumen!
Dørene åpnes kl. 19.30 og forestillingen starter kl. 20.00.

Ensemblet består av:

Åse Krystad, sopran, fra Flakstad I Lofoten. Utdannelse fra Nordnorsk musikkonservatorium, Trøndelag musikkonservatorium og Statens operahøgskole. Har gjort en rekke roller på Den norske opera og med andre operaselskap.

John Kristian Karlsen, tenor, er ansatt som distriktsmusiker i Sørfold kommune. Han har utdanning i sang fra Høgskolen i Tromsø og Staatliche Hochschule für Musik i Trossingen, Tyskland. I tillegg har han musikkteaterutdanning fra konservatoriet i Trondheim. Han har hatt solistengasjement innen opera, operetter, musikaler og kirkeverker.

Sveinar Aase på klaver er ansatt som distriktsmusiker i Sørfold kommune. Han har gjort seg bemerket som en allsidig pianist med konserter innen en rekke sjangre. Han har seks års pianistutdannelse fra Høgskolen i Tromsø og diplomeksamen fra Staatliche Hochschule für Musik i Karlsruhe.

Arrangementet gjennomføres i samarbeid med Foldklang og med støtte fra distriktsmusikerordningen i Sørfold.

Sist oppdatert den 09. september 2015