Populær havnekafé

- Siden 15. april har vi solgt 1200 lefser, forteller Unni Storhaug i Straumen båtforening. Både båtfolk, turister og lokalbefolkningen finner veien til den trivelige onsdagskaféen i småbåthavna på Straumen.

Kafé i havna, f.v. Frode Pedersen, Roald Larsen, Helge Hansen, Turid Hansen, Merethe Pedersen, Sissel Vallan, Unni Storhaug og Inger Pedersen. Foto: Sørfold kommune/Bente Braaten
Lefse i kveldssol. Fra venstre rundt bordet: Frode Pedersen, Roald Larsen, Helge Hansen, Turid Hansen, Merethe Pedersen, Sissel Vallan (skjult), Unni Storhaug og Inger Pedersen. Foto: Sørfold kommune/Bente Braaten.
 
Hver onsdag mellom kl. 16.00 og 19.00 selges det møsbrømlefse i klubbhuset til Straumen båtforening. Lefse står fast på menyen, men 17. juni vanket det sei med tilbehør.
 
– Tilbudet begynner å bli innarbeidet, forteller Unni Storhaug, som ikke er sikker på om dette er tredje eller fjerde sommeren. Derimot er hun sikker på at 23. september blir siste gang for i år, så for de som ikke har vært innom, gjelder det å gripe sjansen.
- En vanlig omsetning ligger på 2.500 kroner hver gang, men i begynnelsen av august hadde vi en topp med 4.000 kroner på en kveld. Det var rekord, sier Unni Storhaug.
 
Hun synes det er ekstra hyggelig at også veifarende langs E6 kommer innom. - Når været er fint, er det flott å sitte på terrassen her og se på båtene. Og det går godt an å sitte her selv om vi ikke har åpent, sier hun.
Sist oppdatert den 09. september 2015