Populær tradisjon

Hvert år har Sørfold eldreråd et fellesarrangement med Straumen Barnehage. Besteforeldre og oldeforeldre inviteres spesielt, og 16. juni var over 100 personer samlet til grilling, aktivitet og leker.

Mathilde Foto Sørfold kommune/Steinar Strand
Mathilde (2) koser seg med sjokoladekake på eldrerådets barnehagearrangement. Foto: Sørfold kommune/Steinar Strand.
 
Vellykket
Årets arrangement gikk av stabelen 16. juni, og samlet godt over 100 mennesker med smått og stort. – Det gikk med 180 pølser. Ungene fikk lage seljefløyte, eldrerådet grillet pølser, og barnehagen sørget for saft og kaker. En flott dag, selv om været kunne vært bedre, sier Per Martin Johansen, leder i Sørfold edreråd.
 
Friluftsliv
Johansen forteller at denne tradisjonen ble startet opp i 2005, som var Friluftslivets år. – Etter dette bestemte vi at hvert år skulle være friluftslivets år, og arrangementet i barnehagen er alltid utendørs, uansett vær. Vanligvis står også natursti på programmet, men i år var det for vått i skogen. Været var ikke det beste, men alle koste seg, og fra eldrerådets side synes vi at det er både artig og givende å ha denne tradisjonen.
 
 
Eldrerådet i barnehagen Foto Sørfold kommune/Steinar StrandArrangementskomiteen. F.v. Margrethe Johansen, Brit Strand, Karin Bakken, Per Martin Johansen, Marie Enge og Brith Danielsen (styrer i Straumen barnehage). Foto: Sørfold kommun/Steinar Strand.
 
 
 
Eldrerådet har også et fast samarbeid med ungdomsavdelingen i Fauske og Sørfold Jeger- og fiskerforening, der turen går til Gjerdalen. I år planlegges tur i slutten av august. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om dette. Men først er det busstur til Kjerringøy som står på plakaten for det aktive eldrerådet. Dato for denne turen er 1. juli, og påmeldingsfristen er 25. juni.
Sist oppdatert den 09. september 2015