Stipend til Kenneth

Kenneth Støre Kristiansen (17) fra Straumen satser på langrenn og har klare mål for framtida. 18. juli fikk han Sørfold kommunes kulturstipend for 2009.

Kenneth Kristiansen får stipend Foto Kristin W Johansen
Glad vinner. T.h. ordfører Lars Evjenth overrakte sjekk, diplom og blomster til en glad stipendvinner Kenneth Støre Kristiansen. Foto: Kristin Willumstad Johansen.

En enstemmig jury besluttet at det i år er Kenneths tur. Siso-løperen går på idrettslinja på Mjølan videregående skole og kom på 3. plass i årets nordnorske mesterskap. Og han er ambisiøs og målrettet – Målene mine er å være på pallen i junior-NM i 2011 og på landslaget i 2012, sier Kenneth.

Allerede 18. juni var det klart at Kenneth blir 10.000 kroner rikere. Da var det jurymøte. Men tradisjonen tro har avgjørelsen vært en godt bevart hemmelighet fram til nå. – Vi prøver alltid å legge utdelingen til en anledning der vinneren likevel befinner seg, slik at vi slipper å røpe noe til den heldige på forhånd. Denne gangen valgte vi en treningssamling i IL Siso. Dermed fikk også støtteapparatet og klubben være med på dette, forklarer kultursjef Bente Braaten.

Langrennstalentet ble svært glad for stipendet, og vil bruke pengene til å kjøpe nye ski.

Sørfold kommunes kulturstipend er ment som en inspirasjon til videre satsing for unge utøvere fra Sørfold, samtidig som det er en anerkjennelse av den innsatsen som kandidaten har utført. Vedkommende må ha markert seg i lokalsamfunnet for å komme i betraktning, gjerne også i en større sammenheng. I tillegg til sjekken på 10.000 kroner får vinneren et innrammet diplom som et varig minne.
 
Diplom kulturstipend Foto Kristin W JohansenHer er Kenneth med diplomet. Det har ulik utforming fra år til år, og lages ikke før avgjørelsen er tatt. Dermed kan det skreddersys til vinneren og hente motiver fra det som han eller hun holder på med. Foto: Kristin Willumstad Johansen.
 
Forrige gang stipendet gikk til en langrennsløper var da Lena Cecilie Pedersen fikk det på 1990-tallet, også hun fra IL Siso. – Vi får av og til kommentarer om at det er få utøvere innen idrett som får stipend i forhold til de som satser på musikk og teater. Men det har alltid vært langt flere søkere innenfor sistnevnte områder, så det er her skjevheten ligger og ikke i behandlingen av søknadene, presiserer kultursjefen.
 
Juryen som fikk det ærefulle oppdrag å kåre vinneren blant årets tre søknader om kulturstipend, ble oppnevnt av driftsutvalget og består av Turid J. Willumstad, Kolbjørn Mathisen samt kultursjef Bente Braaten. Stipendet til unge utøvere deles ut hvert år, mens kulturprisen følger Kraftfestivalen og deles ut annethvert år.
 
Vi gratulerer Kenneth med årets kulturstipend, og det blir spennende å følge ham videre.
Sist oppdatert den 09. september 2015