Storfint besøk

Alle over 60 bør merke seg datoen 19. mai. Da kommer den kjente skuespillerinnen Henny Moan til Sørfold. Sammen med sopranen Åse Helen Krystad og Sveinar Aase på flygel vil hun presentere Hamsun i ord og toner.

Henny Moan Foto Jonas Rein SeehuusHenny Moan, opprinnelig fra Finnmark, er kjent fra en rekke roller i teater, film og TV. Hun medvirket bl.a. i Benoni og Rosa. Tirsd. 19. mai kommer hun til Sørfold. Foto: Jonas Rein Seehuus.
 
18. mai legger Henny Moan, Åse Krystad og Sveinar Aase ut på turné i Salten med 20 forestillinger i ”Den kulturelle spaserstokken”. I løpet av 14 dager skal de besøke alle de ni Saltenkommunene. Det er Salten Kultursamarbeid som koordinerer ”Den kulturelle spaserstokken” i Salten, og denne første produksjonen er laget i samarbeid med Salten Museum.

Til Sørfold kommer denne turnéen allerede tirsdag 19. mai. Da blir det konsert i Rådhussalen kl. 13.00.

Utstilling
Produksjonen heter ”Hamsun i ord, toner og bilder”, og har kjærlighet som tema. Henny Moan skal fremføre tekster av Hamsun, mens Åse Krystad og Sveinar Aase fremfører romanser. Produksjonen består også av en utstilling med bilder, brev og sitater som skal formidle Knut Hamsun sitt forhold til Marie Hamsun som han giftet seg med i 1908. Siden forholdet til dels var stormfullt, har utstillingen fått navnet ”Blomster og blod”. Denne utstillingen vises i vestibylen på Rådhuset i forbindelse med konserten.
 
Åse Krystad og Sveinar Aase Foto Nadia NordskottÅse Helen Krystad, sopran, er fra Flakstad i Lofoten og har hatt mange roller på Den Norske Opera. Hun har også vært med på flere konserter i Sørfold tidligere, og har ofte samarbeidet med Sveinar Aase (også på bildet) ved pianoet. Sistnevnte er distriktsmusiker i Sørfold. Du møter disse to kunstnerne sammen med Henny Moan i konserten ”Hamsun i ord og toner” i Rådhussalen 19. mai kl. 13.00. Foto: Nadia Norskott.

Salten Kultursamarbeid fikk på vegne av de ni Saltenkommunene bevilget 200.000 kr. til den Kulturelle spaserstokken i 2008. Ved at kultursamarbeidet legger inn en egenandel og Salten Museum støtter en produksjon, blir dette beløpet doblet. Ut av disse pengene blir det 70 forestillinger fordelt på to ulike produksjoner. ”Hamsun i ord, toner og bilder” er vårens produksjon, mens høstens produksjon bli musikk av det lette slaget med innbakt allsang.

Bakeriet
Tirsdag 19. mai er fra før av satt av til et av de faste arrangementene på Bakeriet på Straumen. Dette går som oppsatt, med kåseri om stedsnavn i Sørfold v/ Torleif Engan kl. 11.30. Etter litt tid med hyggelig samvær og kaffe/vafler går bussene opp til Rådhuset, der konserten starter kl. 13.00.
 
Buss og middag
Dette blir en lang dag, og Kobbelv Vertshus vil selge middag i kantinen på Rådhuset etter konserten. På menyen står saltkjøtt med kålrabistappe. Inkl. kaffe koster dette kr. 120.

Det settes opp buss fra Styrkesnes/Mørsvik, og denne vil ankomme Straumen ca. kl. 11.5, slik at deltakerne også får med seg Torleif Engans kåseri om stedsnavn.

NB! Påmelding buss og middag innen 13.05: Sørfold kommune, servicekontoret eller kulturkontoret, tlf. 75 68 50 00/75 68 53 33/ 97530437. Samme nummer for nærmere opplysninger. (Kommunens aktivitetsbuss kjører fra Røsvik og ellers etter behov).

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015