Søker vertsfamilier

Ragnhild Stige (24) var aktiv i Sørfolds musikk- og teaterliv i oppveksten. Nå er hun koordinator for utveksling i Youth for understanding, og hun søker vertsfamilier til kulturinteresserte ungdommer fra hele verden.

Ragnhild StigeRagnhild Stige (bildet) vokste opp i Djupvik i Sørfold og var bl.a. vokalist i et jenteband som kom til landsmønstringen av Ungdommens Kulturmønstring. Hun har også deltatt i flere oppsetninger med Uendelig Teater. Nå bor hun i Oslo og jobber i Youth for understanding.
 
- Vi har pr. i dag 25 flotte utvekslingselever som venter spent på å få sin norske familie. Flere av disse er engasjert innen kor/sang, piano og er generelt kunst - og kulturinteressert, og vi ønsker derfor å komme i kontakt med familier med samme interesser, sier Ragnhild.
 
Vennskap og læring
- F. eks. har vi ecuadorianske Josue (18) og tyske Thea (16) som søker vanlige og uvanlige norske familier å bo hos gjennom sitt år som utvekslingselev i Norge. Josue spiller klassisk gitar og beskrives som en aktiv og omtenksom gutt. Thea synger i kor, spiller piano og digger Led Zeppelin.

Utvid familien med et nytt medlem for et år - få livslange vennskap og læring for hele familien, oppfordrer hun. Og legger til at det i tillegg til mange musikkinteresserte elever også er mange med andre interesser, som basket, svømming, hest, fotball og volleyball.

Ragnhild Stige understreker at man er på jakt etter helt vanlige familier. – Familien må bestå av minimum to personer, hvorav en må være voksen. Men det er ikke et krav at de har barn. Og de kan være single, pensjonister, heterofile eller homofile, etnisk norske eller ikke. Vi ønsker vertsfamilier som gjenspeiler den norske virkeligheten. De må kunne tilby ei seng og en pult, og ha en genuin interesse for å få et nytt familiemedlem for et år, sier hun.

Mer om Youth for understanding og deres utvekslingsprogram.

Via linken kan man også søke om å få bli vertsfamilie.

Sist oppdatert den 09. september 2015