Tjohoisen er i gang

Årets fjelltrim er i gang. 14 turer står på menyen, og som sist bærer tiltaket det originale navnet Tjohoisen. Trimkort kan printes ut herfra.

Marenstua i Seljeåsen er ett av målene for de 14 turene. Her ser vi Laila Berg fra Sørfold Helseportslag innvie den nye trimkassen. Foto: Rolf Berg.
 
Mange lurer på hvordan betegnelsen "Tjohoisen" ble til og hva det betyr. Uttrykket skriver seg fra en tidligere ansatt på Rådhuset, som av og til sa at han hadde mistet tjohoisen.
 
 
Da mente han overskuddet og arbeidslysten. Vi syntes ordet var så morsomt og spesielt at vi har adoptert det, og tanken er at turene i skog og fjell skal gi deg velvære, gnist og overskudd, at du skal føle tjohoisen, forteller ungdoms - og idrettsleder Steinar Strand.
 
Det er satt ut 14 trimkasser, der man skriver navnet sitt i ei bok som bevis på at man har vært der. Så skriver du dato for dette besøket i trimkortet som er lagt ut en rekke steder, og som også kan lastes ned og skrives ut herfra. Hvis du sender inn utfylt kort til kulturkontoret før 31. oktober, blir du med i trekningen av flotte premier. Alle som besøker minimum 8 av de 14 trimkassene får en pin.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015