Vellykket dansekurs

Sørfold har fostret usedvanlig mange profesjonelle kunstnere. Disse er ikke bare glimrende utøvere, men også inspirerende instruktører for barn og unge. Her kan du se bilder fra et dansekurs som Rebekka Nystabakk og Bente Alice Westgård nylig har holdt for mellomtrinnet ved Mørsvik og Leirfjorden skoler.

Instruktører og elever samlet
Etter framvisningen. Dansekurset ble avsluttet med en framvisning for de andre elevene og lærerne. Her er deltakere og instruktører samlet etter visningen. De to instruktørene står i bakre rekke, Bente Alice Westgård i grå genser og Rebekka Nystabakk i mørkeblå. Foto: Arne-Harry Nilsen.
 
Flott innsats
Det vellykkede kurset ble avholdt de tre siste dagene i april. 11 elever fra mellomtrinnet ved Leirfjorden og Mørsvik skoler deltok. - I løpet av tre dager fikk elevene en innføring i grunnleggende danseteknikk, der de både jobbet individuelt og i grupper. De fikk også prøve å jobbe som ensemble, og å utvikle eget bevegelsesmateriale som endte opp i en visning for resten av skolen den siste dagen, forteller to fornøyde instruktører, som er imponert over hvor mye deltakerne utviklet seg  bare på tre dager.
 
Kjelvikspillet
Noe av intensjonen med kurset var å rekruttere nye deltakere til Kjelvikspillet, som spilles 4. og 5. juli. Dette er en form for teater som har betydelig innslag av dans og fysisk teater. - Flere av deltakerne sa at de har lyst tli å bli med, så vi håper de melder seg på, sier Rebekka og Bente Alice. Bente Alice Westgård er den første fra Sørfold som satser profsjonelt på dans. Rebekka Nystabakk er utdannet skuespiller, med sterk forankring i dans og fysisk teater. Begge er med i Uendelig Teater, som er ansvarlig for Kjelvikspillet.
 
 
 
Sist oppdatert den 09. september 2015