Vellykket datakurs i Mørsvik

11 ivrige deltakere fra 45 til 78 år har nylig avsluttet datakurs i Mørsvik.Til høsten blir det tilsvarende kurs i Røsvik.

Eldbjørg Solheim og Snefrid Tangen Foto Arne-Harry Nilsen
På datakurs. F.v. Eldbjørg Solheim og Snefrid Tangen er to av 11 deltakere på datakurset i Mørsvik som nylig ble avsluttet. Foto: Arne-Harry Nilsen.
 
– Det hele startet med at Edith Karlsen i Mørsvikbotn ringte til oss og spurte om kommunen hadde mulighet til å arrangere datakurs for voksne. Hun visste om mange som kunne tenke seg å være med. Dette kunne vi jo ikke si nei til. Da vi kunngjorde tilbudet i kulturkalenderen, viste det seg at  interessen for et slikt kurs var veldig stor, og det meldte det seg flere enn det var plass til, sier kultursjef og webredaktør Bente Braaten.
 
Men siden noen hadde bærbar PC ble det likevel mulig å få med alle 11, og Arne-Harry Nilsen, til daglig rektor ved Mørsvik skole, stilte velvillig opp som kursleder. Med seg fikk han kommunens dyktige IT-lærling Hans Marius Mindrum, og kurssted var Mørsvik skole, som har 8 PCer og egner seg godt til kurs. Kjønnsfordelingen på kurset var noe skjev, med 10 kvinner og 1 mann.
 
Kurset startet opp i april, og etter 5 kurskvelder a 3 timer er det nylig avsluttet. – Deltakerne var ivrige og engasjerte og mange har lært til dels svært mye på disse kveldene. Alle har vært inne på Sørfold kommunes hjemmeside,  sier Arne-Harry Nilsen.
 
– Deltakerne var fra 45 til 78 år. Noen kunne en del fra før, andre hadde aldri prøvd seg på PC før. Dette måtte vi ta hensyn til, men det gikk greit. 4 av deltakerne har kjøpt seg bærbar PC i løpet av kurset og flere har satt seg på venteliste for å få internett hjemme. Vi satser på oppfølgingskurs til høsten med særlig fokus på bruk av internett, sier Nilsen. Han understreker også at det sosiale er viktig, med kaffe og kaker hver gang. Det har også vært mye latter og hygge på disse kurskveldene. – Vi er veldig glad for at Edith Karlsen tok dette intiativet, sier Arne-Harry Nilsen.
Kaffepause på datakurs Foto Arne-Harry Nilsen
Kaffepause. Her koser kursdeltakerne seg i nydelig vårvær. I forgrunnen til høyre sitter komunens IT-lærling Hans Marius Mindrum. Foto: Arne-Harry Nilsen.
 
Røsvik
IT-ansvarlig Jan Børre Solvik og webredaktør Bente Braaten tar nå sikte på å tilby et tilsvarende datakurs for voksne i Røsvik til høsten. – Kommunen tar et ansvar for bredbåndsutbyggingen i kommunen, og vi bruker i stor grad hjemmesiden til å informere innbyggerne. Da må vi også bidra til at informasjonen blir tilgjengelig for flest mulig gjennom opplæring i bruk av dette verktøyet, sier de.
 
Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om høsten kurs i Røsvik.
Sist oppdatert den 09. september 2015