Viker for Alexander

Kulturskolens avslutningskonsert er flyttet fra søndag 14. juni til dagen før. Dette for å unngå kollisjon med Alexander Rybaks opptreden på Fauske.

Kulturskolekonsert Foto Sørfold kommune/Steinar StrandKulturskolens elever og lærere har opptrådt en rekke steder dette skoleåret. Her fra en lunsjkonsert på Bakeriet i februar. Ved pianoet sitter kulturskoleleder Ralph Creedy. Foto: Sørfold kommune/Steinar Strand.
 
Uheldig kollisjon
- Dato for kulturskolekonserten ble fastsatt for lenge siden. Det skjer mye disse junihelgene, og det finnes ingen tidspunkt som er ledige på markedet. Vi tenkte derfor at en kollisjon med Fauskemessa må vi bare leve med. Men etter 16. mai var det klart at det er selveste vinneren av Melodi Grand Prix som kommer til Fauske, og vi fikk mange signaler om at dette ville folk ha med seg. Vi har derfor besluttet å flytte vår konsert fram  til lørdag 13. juni kl. 18.00, sier kulturskoleleder Ralph Creedy.
 
Samspill
Konserten foregår i Rådhussalen på Straumen, og det blir innslag med kulturskoleelever fra hele kommunen, både enkeltvis og i grupper.
 
Dans
Like etter 17. mai var det dansekurs for 4. klasse ved Straumen skole, med støtte fra Den kulturelle skolesekken. Hjemhentede instruktører var danser Bente Alice Westgård og skuespiller Rebekka Nystabakk. - 6 av deltakerne fra dette kurset vil framføre et danseinnslag på konserten, forteller Ralph Creedy, som i disse dager er i full gang med planleggingen av neste skoleår i kulturskolen.
 
Kjelvikspelet
Rebekka og Bente Alice er begge tilknyttet Uendelig teater, som er ansvarlig for Kjelvikspelet. Det går av stabelen 4. og 5. juli. Dansekurset på Straumen hadde også som mål å rekruttere nye deltakere til denne oppsetningen, og det er gjennomført tre dagers kurs på Mørsvik skole med samme målsetting. Et betydelig antall barn og unge fra distriktet deltar i vandrespillet ved husmannsplassen Kjelvik hver gang det settes opp.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015