Vil aktivisere de som mangler tilbud

- Vi ønsker å sette i gang Fysak-grupper rundt om i bygdene, i samarbeid med lagene. Målet er å nå fram til de som ikke har et tilbud fra før av, sier Fysak-koordinator Steinar Strand

Steinar Strand, Fysak-koordinatorStår det en illsint elg på bakken, tro? Fysak-koordinator Steinar Strand er glad i å klatre i trær selv om han har rundet 50. – Det er viktig å bevare det lekende barnet i seg, og fysisk aktivitet skal ikke være gravalvor, sier han.

Utfordring
Strand medgir også at dette målet representerer en stor utfordring. – Vi har sagt det samme både når det gjelder fjelltrimmen, Tjohoisen og åpen hall for voksne. Og må oppsummere at det bare er sistnevnte tiltak som i vesentlig grad har klart å aktivisere nye brukergrupper. Ellers ser vi en tendens til at det er lett å få med de som er aktive fra før av, men svært vanskelig å engasjere de såkalt inaktive. Men denne gangen sier vi det med større tyngde enn før, sier Steinar Strand. Med i arbeidsgruppe Fysak er også helsesøster Ragnhild Bjørknes og påtroppende fagleder oppvekst Rita Rønnebu.
 
Oppstart på Nordsida
Stenar Strand har hatt møte med IL Leirgutten. Der fikk han god respons. – Vi ønsker Fysak-grupper både på Mørsvik og Leirfjorden skoler, sier Arne-Harry Nilsen, leder i IL Leirgutten. – Og vi tar utgangspunkt i behovene til de som blir med. Både 30-åringer og 70-åringer er like velkomne, og vi lager et opplegg som passer for deltakerne, sier han.

Steinar Strand har også tenkt seg til Røsvik for å møte IL Knubben. Det vil også bli et møte på Kvarv.

Vektreduksjon
Fysak-koordinatoren er også blitt kontaktet av flere som ønsker hjelp til å gå ned i vekt. – Vi kommer til å sette i gang kurs til høsten. Og dette vil omfatte både kostveiledning og treningsveiledning med sikte på vektreduksjon. Det kan også være en ide med en egen treningsgruppe for de som ønsker å gå ned i vekt. Det kan kjennes tryggere å være i bassenget eller på treningsrommet sammen med andre i samme situasjon, sier han.

Se referat fra møte i arbeidsgruppe Fysak 11. mai 2009.

Sist oppdatert den 09. september 2015