Kulturstipend til danser

Bente Alice Westgård (24) fra Straumen er den første fra Sørfold som satser profesjonelt på dans. I siste kommunestyremøte før jul fikk hun Sørfold kommunes kulturstipend for 2007.

Stipendet er på 10.000 kroner, og gis til unge utøvere innnefor kunst og kultur. Både som en inspirasjon til videre satsing, og som en anerkjennelse av den innsats vedkommende har vist.

Bente Alice Westgård får kulturstipend Foto: EO, Sørfold kommune

Ordfører Lars Kr. Evjenth overrakte diplom, blomster og en sjekk på 10.000 kroner til Bente Alice Westgård, som fikk årets kulturstipend. Hun satser profesjonelt innennfor dans. Foto: EO, Sørfold kommune.

Bente takket for stipendet med å vise utdrag fra en forestilling som heter "Stille lengde". Dette var avslutningsprosjektet for 2. skoleår ved Skolen for samtidsdans, der hun studerer.

- Dette er en fin bekreftelse på det jeg holder på med, og det føles godt at hjemkommunen har tro på det jeg gjør, sier Bente Alice Westgård.

Hun har også vært medlem av Uendelig Teater siden 1999, og har medvirket som skuespiller og danser i en rekke produksjoner.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015