Samtalegudstjeneste - den dagen konfirmanter deltar aktivt i en gudstjeneste som ei avslutning på konfirmantåret, skal 5. mai foregå i historisk sus. Og siden saken måtte sjekkes en ekstra runde, fikk vi like godt en god beskrivelse fra Lisbeth prest.

“– Jovisst har vi planlagt å ha samtalegudstjenesten på Rørstad i år 😊!”, skriver Lisbeth prest tilbake i en e-post, med et godt plassert smilefjes.

Utgangspunktet er at Sørfold menighetsråd har ytret ønske – og faktisk vedtatt – at konfirmantene bør ha fått mulighet til å komme seg til Rørstad i løpet av konfirmanttida. Dette er ikke så lett gjennomførbart siden konfirmantåret begynner i september og varer til rundt pinse. Vinterhalvåret er ikke akkurat den beste tida til å komme seg ut dit.

“– Men vi ser viktigheten av å gi konfirmantene eierskap til dette stedet og kirkebygget. Derfor ble det lagt inn i planene allerede i høst – med forespørsel til veteranbåtlaget om mulighet til å komme seg dit”, sier hun videre.

Vi er kommet til mai måned når samtalegudstjenesten skal gjennomføres, og da er det også åpnet for at veteranbåtlaget kan stille med skyss utover. Samtalegudstjenesten innebærer en samarbeidsgudstjeneste – der konfirmantene har fått fordelt ulike oppgaver seg imellom.

Konfirmantene har praktiske oppgaver

Foruten gudstjenesten får konfirmantene også tildelt praktiske oppgaver som kan bidra til å gi dem et større eierskap til denne skatten av ei kirke/et kirkested som vi i Sørfold er så stolte av. Flere av konfirmantene var også med da Rørstad-korset ble avduket i Røsvik kirke tidligere i år, og de har alle sett dette og fått fortalt hvor det kommer fra.

“– Turen til Rørstad vil i seg selv bli en opplevelse for alle oss som drar dit, og vi ser fram til dette med spenning og glede”, står det i meldinga som tydelig oser av at dette både er et spektakulært og spenstig tiltak for både konfirmantene og de andre involverte.

Det blir ikke ordnet kirkeskyss for alle

Gudstjenesten er åpen for alle, men folk må selv ordne med båtskyss. Båten som menigheta har leid, har ikke plass for flere enn konfirmantene og de som leder dette opplegget. Men for de som kommer, blir det tent bål på grillstedet ved havna, så folk som kommer utover må gjerne ta med seg egen grillmat/pølser.

Hva med været?

Vi som kjenner den nordnorske våren, vet at mai kan være både snø- og vindfult, og skifte fra time til time. 
“ – Selvsagt er vi avhengig av været denne dagen, og har klar en plan B i tilfelle kuling og regn. Plan B innebærer gudstjeneste i Røsvik kirke kl. 12, samme dag. Og som sagt: En samtalegudstjeneste er åpen for alle!” - avslutter Lisbeth prest.

Og for de som lurer på hvem av de unge som er så heldige å få være med på et slikt historisk stunt, så er det konfirmantene Gabriella Bergholt Antonsen, Lasse Alexander Hansen, Oliver Hjemaas Hansen, Matilde Hjellvik, Rikke Vikan Jonassen, Mia Pedersen og Lilja Marisol Øwre. 

Jeg tenker vi alle håper på skikkelig godvær kommende søndag, og ønsker dem alle lykke til!

 

Vet du når det skjedde sist?
- Om du skulle være av de som kjenner til når det var samtalegudstjeneste for konfirmanter - eller enda bedre - når det var gjennomført konfirmasjon i Rørstad kirke sist, kan du gjerne sende ei melding til webmaster@sorfold.kommune.no - så skal vi få lagt det ut her i artikkelen.