Bildet: Ordfører Lars Evjenth overrakte medalje og blomster til Turid J. Willumstad, som forlater politikken etter 6 valgperioder. Blomstene ordføreren holder, fikk han av rådmannen.

Startet som livredd og uerfaren

24. september møttes kommunestyre 2015-2019 for siste gang. Da vanket det blomster og takk til representanter som ikke er med videre.

En av disse er Turid J. Willumstad (H), som i tillegg til blomster fikk fortjenestemedalje fra KS for sine 24 år i formannskap, kommunestyre og en rekke andre råd, utvalg og komitéer. 

Hun har vært varaordfører siden 2015, og hadde samme verv fra 1998 til 1999.

I dag er Turid en rutinert og erfaren poltiker, som gjerne går på talerstolen. Slik har det ikke alltid vært.

– Jeg ble kjønnskvotert rett inn i formannskapet i 1995, livredd og helt uten erfaring, og turte ikke å si noe i de to første møtene.

I mitt tredje møte tenkte jeg at nå må jeg hoppe i det, så jeg holdt et innlegg. Da var det en AP-representant som klappet meg på skulderen og sa : Nei, veitj, dette har du ikke greie på.

Da sa hun ikke mer i det møtet.

–I dag er det heldigivis mye lettere å være kvinnelig politiker, sier Turid.

Formannskapet det mest interessante

Listen over Turids verv er på hele fire sider, og spenner over alt fra overtakstnemnd til Salten friluftsråd, med en god blanding av kommunale og regionale råd og utvalg.

–Formannskapet har uten tvil vært det mest interessante. Det er der avgjørelsene blir tatt, sier Turid, som har vært formannskapsmedlem i hele 24 år sammenhengende.

Har hun hatt noen hjertesaker gjennom alle disse årene?

– Da vil jeg trekke fram kultur, og barn og unge.

Høyre var det første partiet som hadde flerbrukshall i partiprogrammet, og det at vi fikk Sørfoldhallen er et av de viktigste vedtakene som er gjort i nyere tid.

Jeg må også nevne ny barnehage på Straumen, som er en av de siste store sakene jeg har vært med på, sier hun.

Vemodig, men godt

Etter 24 hektiske år med mange møter og en mengde sakspapirer som måtte leses, venter roligere dager for Turid, der hun vil prioritere familien og seg selv foruten jobben på Rådhuset. 

Der jobber hun med lønn og personalsaker i Sørfold kommune.

Huset på Straumen er solgt, og ekteparet Willumstad Johansen har kjøpt seg leilighet på Fauske.

Men litt vemodig må det da være å bryte opp og så å si skifte livsstil etter så mange år?

– Det er vemodig, men også godt. Det er en tid for alt, og nå føles det veldig rett å trekke seg tilbake. Men jeg ville aldri ha vært disse årene foruten. De har vært lærerike og fine.

Jeg vil takkle de andre partiene og alle kolleger i politikken for godt samarbeid. Det har alltid vært en hyggelig tone, og jeg ønsker det nye kommunestyret lykke til, sier Turid J. Willumstad.