Victoria Berg Myhre og Nikolai Fagerbakk Larsen

Victoria Berg Myhre og Nikolai Fagerbakk Larsen i det nye Newton-rommet.

Robotkjøring og gjettekonkurranse

–  I anledning åpningen vil vi gjerne at du som er litt nysgjerrig på hva dette er, tar en tur innom, sier Newton-lærer Bjørnar Pettersen.

–  Da kan du få se hva dette rommet skal tilby elever i Salten-regionen, se elever demonstrere aktiviteter som robotkjøring, energiproduksjon, studere fiskeyngel i digitale luper m.m.

Du kan også være med på en mekanisk gjettekonkurranse med premie til vinneren, ta en kaffe eller brus og et kakestykke og være en stund i en realfags-atmosfære sammen med unge og voksne, sier han.

Rommet kan også lånes ut til kurs og møter

Newton Sørfold har etablert seg i det som er Straumen skoles naturfagavdeling i underetasjen under skolekjøkkenet – første inngang på venstre side når du kommer inn på skoleplassen.

–  Rommet er også godt egnet for kurs, møter og lignende, så nå er det mulighet for interesserte å få tatt rommet i nærmere øyensyn, og se hva det kan tilby nå etter at ominnredningen er ferdig, sier Newton-lærer Bjørnar Pettersen.

Vel møtt til en åpen, uhøytidelig realfagskveld torsdag 14. januar kl. 18.00-21.00.

Hva er et Newton-rom? 

Et Newton-rom er et praktisk, spennende innredet, og teknologisk velutstyrt undervisningslokale, med fokus på naturfag, matematikk og teknologi. En eller flere Newton-lærere er tilknyttet lokalet.

Hensikten med Newton-rom, er å gi barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med naturfag, matematikk og teknologi.

Dette skjer gjennom undervisning som har fokus på læring gjennom praktiske aktiviteter i et stimulerende «forskermiljø».

Skoleklasser fra hele Salten kan komme på undervisningsbesøk til Newton Sørfold.