Et flott folkehelsetiltak

Fauske Røde Kors inviterer seniorer i kommunene Fauske og Sørfold til å bli med på sitt aktivitetsprosjekt . Gjennom dette får du og dine turvenner gratis aktivitetspakker med turutstyr som gjør turene både tryggere og mer koselig.

Alle som drar i gang en turgruppe kan nå tilslutte seg Fauske Røde Kors sitt nye prosjekt «Aktivitetspakker for eldre». Prosjektet henvender seg til innbyggere fra 65 år og oppover i kommunene Fauske og Sørfold.

Fauke Røde Kors ønsker gjennom dette prosjektet å bidra til økt livskvalitet gjennom bedre fysisk helse. Bedre fysisk helse og sosiale møteplasser som slike turgrupper fremmer også den psykiske helsen.

Terskelen skal være lav for å bli med og det understrekes at ingen turer er for kort og at det overordnede målet er å få flest mulig av kommunens eldre innbyggere med ut på tur i sin hverdag.

Slik gjør du/dere:

Invitere sammen en turgruppe på stedet der du bor. Størrelsen på gruppa er ikke så viktig. Alder er heller ikke absolutt, men prosjektet har målgruppe 65 år og oppover.

Send en e-post til folkehelsekoordinator Sylvi på sylvi.brandsather@sorfold.kommune.no med følgende opplysninger:

1. Navn og alder på deltakerne i gruppa.

2.    Oversikt over hvilke dag/dager i uka dere skal ha deres faste turer.

3.   Gruppas eventuelle navn og/eller eventuelle definerte område for turer (bygd).

4.   Kontaktperson for gruppa med epost og telefonnummer.

Sylvi tar kontakt med deres kontaktperson og gjør avtale om hvordan dere kan få aktivitetspakkene overlevert, eller dekan hentes på kulturkontoret/Rådhuset. Sylvi rapporterer videre inn deres turgruppe til prosjektkoordinatoren for Fauske Røde Kors.

I aktivitetspakkene får man turutstyr som:

  • Gåstaver, rumpetaske/tursekk
  • drikkeflaske, refleksvest, brodder, hodelykt.

 

God tur!