Spennende friluftsaktiviteter

Basecamp Salten er en aktivitetshelg for ungdom fra og med 8. klasse til og med fylte 18 år, med hovedvekt på friluftsliv. Arrangementet er et samarbeid mellom Salten Friluftsråd, kommunene i Salten, Nordland fylkeskommune og Forum for natur og friluftsliv, Nordland. I år er Hamarøy kommune arrangør.

  • Tid og sted: Fredag 7.- søndag 9. september
  • Ness Camping ved Skutvik, Hamarøy.
  • Egenandel: Kr. 300, som blir fakturert til foresatte.
  • Det er plass til 20 deltakere fra Sørfold.

Deltakerne bor i telt/lavvo, og kan være med på inntil 4 aktiviteter i løpet av helga.    

Kan delta på 4 aktiviteter, men vi ber deg velge 5

Det legges opp til to aktiviteter lørdag, og en aktivitet søndag, da det vil være relativt lang reisevei hjem for enkelte kommuner.

Aktivitetene som deltakerne kan velge mellom er:

Paintball

Sørfold Paintballklubb har halvdagsaktivitet lørdag og søndag. Dette blir en actionfylt aktivitet i skogen.

Utstyr: stabile sko, gjerne støvler/fjellsko.

Stand- up padling

Instruktør fra Kvik guiding tar oss med på en padletur på SUP- brett. Vi tar utgangspunkt fra campingen. Opplev havet fra en ny side. Dette er en halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Klatring

Det blir klatring ute sammen med instruktører fra Hamarøy idrettslag, klatregruppa. Er du nybegynner eller har du klatret før? Det legges opp til aktivitet for alle. Klatregruppa stiller med klatreseler og utstyr som trengs. Dette er en halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Fjelltur

Nord-Salten turlag inviterer til en fin fjelltur som er overkommelig for de aller fleste. Turen går i variert terreng, og byr på nydelig utsikt. Dette er en halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Utstyr: Stabile fjellsko.

RIB-tur

Bli med på en actionfylt RIB-tur i områdene utenfor Ness Camping.Steigen RIB byr på fart og spenning, samt fine naturopplevelser. RIB-tur er halvdagsaktivitet lørdag.

Strandrydding

Vil du lære mer om utfordringene med søppel i naturen, og samtidig gjøre en god gjerning for naturen? Bli med Natur og ungdom på strandrydding, samt hygge rundt bålet. Strandrydding er en halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Dropped

VIl du prøve vår egen variant av det kjente TV-programmet Dropped? En mindre gruppe blir kjørt ut i ødemarken med bind for øynene, og må finne veien tilbake kun ved hjelp av kompass og et kart uten mye informasjon.

Utstyr: Stabile sko, gjerne fjellsko/støvler.

Skyting

Det blir mulighet for å prøve rifleskyting, enten du har prøvd det før eller er nybegynner. Det blir gitt god instruksjon av Sørbygda skytterlag. Skyting er en halvdagsaktivitet lørdag.

Havfiske

Det blir muligheter for å bli med på den gamle hvalfangstskuta Lyngøy på havfiske. Vågen Båtlag byr på havfiske som halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Kajakkpadling

På denne aktiviteten kan du få prøve kajakkpadling. Æventyr DA arrangerer aktiviteten, og den passer for både nybegynnere og de med mer erfaring. Dette er en halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

NB! Påmelding for deltakere fra Sørfold foretas av foresatte på skjemaet under her. Siste frist: Fredag 24. august kl. 13.00. Alle som er påmeldt vil få tilsendt utstyrsliste og info om transport etc.

I skjemaet spør vi også om det er greit å fotografere og publisere bilder. Her er det viktig at både foresatte og ungdommer samtykker.

Hvis dere ikke ønsker at bilder av deg/ditt barn skal publiseres, haker du av der det står nei.

NB! Påmeldingsfristen var 24. august kl. 13.00.