Ansatte ved Sørfold sykehjem med svarene fra pasientene som ble hengt opp på veggen.

F.v. sykepleiestudent Isabell Skjellhaug, helsefagarbeider Silje Rubbås,  fagutvklingssykepleier Ailin Furnes, som har koordinert markeringen av Hva er viktig for deg-dagen i Sørfold samt avdelingsleder Wanja Olsen.

Dialog med brukerne og refleksjon hos ansatte

–Målet med denne dagen er å oppmuntre til gode samtaler mellom de som gir helse-og omsorgstjenester og de som mottar disse tjenestene, forklarer Wanja Olsen, avdelingsleder ved Sørfold sykehjem i Røsvik.

Der har personalet spurt hver enkelt pasient om hva som er viktig for dem, og det kom mange gode svar på dette spørsmålet.

–Etterpå ble det laget snakkebobler med svarene vi fikk inn. Disse har vi hengt opp på veggen i koridorene på begge avdelingene (bildet under) , sier Wanja Olsen.

Psientenes svar

Også på legekontoret og i hjemmetjenesten er dagen markert. De ansatte har brukt buttons og hatt dialog med brukere og pasienter om hva som er viktig for dem, og svarene er hengt opp på vegger eller tavler synlig for alle.

Dette for å skape refleksjon hos ansatte og sette fokus på hva som er viktig for hver enkelt pasient.

Legekontoret, innspill

Disse innspillene kom fra pasienter på legekontoret.

Pasienten  er en likeverdig partner

–Denne dagen minner oss på hvor viktig det er å stille pasienter og pårørende et lite spørsmål. I dag har de ansatte buttons med spørsmålet "Hva er viktig for deg?"

Ved å stille spørsmål bidrar vi til at pasientene betraktes som en likeverdig partner i planleggingen som gjelder dem.

Vi har samlet svarene vi fikk for å forbedre oss, sier avdelingsleder Dianne Ramirez ved Sørfold eldresenter, som forteller at de serverte kaffe og kake for ekstra kos. Og som vi ser: Kaken var dekorert med dagens tema.

Kake, hva er viktig

Arrangeres hvert år over hele landet

Hva er viktig for deg-dagen 9. juni er et landsomfattende og årvisst arrangement.

Og som så mye annet i disse dager: Årets utgave måtte bli annerledes.

Tidligere år har mye av aktiviteten på sykehus og sykehjem vært lagt opp som åpne dager med mange mennesker samlet.  Dette kan man ikke gjøre i år, i stedet har man funnet kreative digitale løsninger, kombinert med mindre arrangementer som ikke bryter med smittevernreglene.