Illutrasjonsfoto: Fra UKM i Sørfold 2018.

Kommunene nominerer

Dette er 16. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om å dele ut dette betydningsfulle stipendet til talentfull, ambisiøs og iherdig satsende ungdom som utøver kultur og som har drømmer om hva de ønsker å få til innen og med sitt kulturuttrykk.

Stipendbeløpet er på 15 000 kroner. Hver kommune kan nominere så mange utøvere de ønsker, fordelt på kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

Det er kulturskolens leder i Sørfold kommune som er ansvarlig for å nominere unge kulturutøvere til Drømmestipendet. I kommunene gjennomføres et grundig juryarbeid før det nomineres.

Aldri vært gjevere

Aldri har det vært gjevere å motta et drømmestipend. Stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd forventer at det i år vil bli over et halvt tusen nominasjoner. Og det gjøres stas også på mange av de nominerte som ikke når helt fram til stipendmålet i 2019.

– Hundre utøvere får årlig tildelt velfortjente drømmestipend. Men også blant de andre nominerte er det enormt mange dyktige og glødende kulturutøvere med fine drømmer for sitt kulturuttrykk. Også disse fortjener anerkjennelse og synliggjøring for sin utøvelse, og det får de, sier Lars Emil Johannessen, prosjektleder for Drømmestipendet.

Stipendmottakerne er ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjonen og stipendet er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Dette skal søknaden inneholde

Slik jobber juryen

Søknadsfrist: 20. januar 2019

Send søknad til kulturskoleleder Ragnhild Helena Hansen - rhh@sorfold.kommune.no - ta kontakt på tlf. 416 17 970 dersom du lurer på noe