Deltakere på Start Opp Salten 2015

Hjelper fram gode idéer

Etablererkurset Start Opp Salten ble avsluttet på Universitetet i Nordland 25. mars 2015.

På bildet ser vi de av deltakerne som presenterte sin forretningsplan på avslutningen.

Kommunene i Salten samarbeider om etablereropplæringen i regionen gjennom Start Opp Salten. Etablererkurset hjelper gode idéer til å bli virkelighet for den enkelte etablerer. Næringsutvikling AS fra Bodø har vært fagansvarlig for årets kurs, og prosjektansvarlig for kurset har vært Heidi Zakariassen fra Fauna KF.

Fire helgesamlinger

Opplæringen er lagt opp med fire helgesamlinger, der deltakerne jobber med sine forretningsplaner mellom samlingene. Kurset avsluttes med at den enkelte deltaker presenterer sin forretningsplan.

I alt 19 etablerere presenterte i år sine forretningsplaner for et panel av seniorrådgivere fra Innovasjon Norge, Kunnskapsparken og NHO Nordland. Hele fem personer fra Sørfold har deltatt på årets kurs.

I samarbeid med Nordland Fylkeskommune var det i år økt fokus på rekruttering av innvandrere. Tre av deltakerne fra Sørfold på årets kurs er arbeidsinnvandrere fra Latvia.

Pris til Hege Ruud

Hege Ruud fra Strøksnes, som har startet bedriften Heges MatOpplevelser, stakk av med Start Opp Salten sin gjeve etablererpris på kr. 20 000,-.

Vi gratulerer!

F.v. Heidi Zakariassen og Hege Ruud

Her er Hege (t.h.) sammen prosjektansvarlig for kurset, Heidi Zakariassen fra Fauna KF.

Dette var tiende gang Start Opp Salten ble arrangert, og kommunene i Salten satser på å kunne invitere til nytt kurs høsten 2015.