Viktig å ta kontakt for testing også ved milde symptomer

Det blir felles beredskap for Sørfold og Fauske kommune denne påsken, det vil si fra og med onsdag 31. mars kl 1200, til og med mandag 5. april.

–Dessverre tar ikke koronaviruset påskeferie. Derfor er det svært viktig at alle som utvikler symptomer som kan være forenlig med COVID-19 blir testet.

Og det er viktig å ta kontakt selv med milde symptomer.

Dette skriver kommuneoverlege i Fauske kommune Gregory Hautois i en pressemelding.

Besill koronatest elektronisk her.

(Du logger deg inn med BankID)

Denne digitale bestillingsmuligheten vil  være tilgjengelig for alle i Fauske og Sørfold kommuner i hele påsken.

Koronatelefonen ved Fauske kommune vil også kunne benyttes i påsken. Den vil kunne motta henvendelser fra både Sørfold og Fauske kommune.

Koronatelefonen: 756 49 999

Åpningstider koronatelefon i påsken:

  • Onsdag 31. mars: 0900 – 1200
  • Torsdag 1. april: 1100 – 1400
  • Lørdag 3. april: 1100 – 1400
  • Mandag 5. april: 1100 – 1400

Kommuneoverlegen understreker at disse tjenestene er tilgjengelig for alle som befinner seg i de to kommunene.

Det vil si at personer fra andre kommuner som har hytte her kan ta kontakt og bestille  test. Kampen mot viruset går på tvers av kommunegrenser.

Munnbindet skal kastes og du skal vaske hendene rett etter bruk

Kommuneoverlegen minner alle om de viktige smittevernreglene:

  • Holde avstand, god håndhygiene og hold deg hjemme hvis du føler deg syk. I tillegg er det svært vesentlig at munnbind brukes på riktig måte.

Det er viktig å utføre håndhygiene før du setter munnbind på. Noen av de vanligste feilene er at en ikke er like opptatt av å holde avstand og utføre håndhygiene fordi man føler seg beskyttet med munnbind, at det berøres uten umiddelbar håndhygiene og eventuelt legges under nesen eller under haka. 

  • Umiddelbart etter besøket i butikken skal det kastes og du skal vaske hendene dine. Det er viktig å huske at hele hensikten med munnbind er borte om det ikke brukes rett.

Se egen artikkel om dette:

Slik bruker du munnbind.

Husk også:

  • Hele familien trenger ikke være med i butikken. Dette vil hjelpe alle med å holde god avstand og i tillegg begrense bruk av munnbind.

Ønsker alle en god og trygg påske

–Er det behov for vurdering av lege, skal du ringe legevakten 116117. Ved akutt livstruende sykdom må du ringe 113, sier Gregory Hautois, kommuneoverlege i Fauske kommune, som ønsker alle en god og trygg påske.

Se også:

God påske!