Mikal Arntzen med filmen Victoria

Mikal Arntzen har klart å få tak i Victoria-filmen på DVD. Nå inviterer han og de andre i grendeutvalget til filmkveld førstkommende fredag.

I bakrgrunnen ser vi noe av innspillingsområdet på Engan.

Har fått tillatelse til å vise filmen

–  Gjennom gode forbindelse og Kungliga Biblioteken i Sverige har jeg fått tak i en digitalisert utgave av filmen. Og jeg har til og med fått formell tillatelse til å vise den, forteller en fornøyd Mikal Arntzen, som gleder seg til fedag.

Filmen etter Knut Hamsuns roman med samme navn, er en svensk/tysk produksjon, med Bo Widerberg som regissør og Michaela Jolin i hovedrollen som Victoria.

(Regissør Bo Widerberg døde i 1997.)

Via sine kontakter i Sverige har Arntzen fått hyggelig sms fra Michaela Jolin, som i dag er 56 år.. Hun vil gjerne komme til Engan på besøk når hun har tid og anledning.

Alle inntekter går til uteområdet på Elvheim

Arrangør for filmkvelden er Leirfjorden grendeutvalg.

Inkludert kaffe og kaker koster billetten 100 kroner for voksne og 50 kroner for barn. Inntektene går i sin helhet til å gjøre uteområdet ved Elvheim triveligere.

Velkommen til filmkveld på Nordsia oppvekstsenter (tidligere Leirfjorden skole) fredag 2. oktober kl. 19.00:

KJØP BILLETT TIL VICTORIA

Mandag til fredag i Rådhusets åpningstid  (0800-1545) kan du også kjøpe billett over disk på servicekontoret.

Også billettsalg i døra før forestillingen.

Journalist ble plutselig skuespiller

Thor Woje

I rollen som Ditlef, Victorias bror, møter vi Thor Woje fra Bodø (bildet), kjent som mangeårig sjefredaktør i Nordlands Framtid og senere i Avisa Nordland.

Hvordan det gikk til, er litt av en historie. Vi lar ham fortelle den selv (sakset fra hans egen blogg):

Da jeg var ung journalist i Bodø skrev jeg mye om film, og en dag kom også en filminnspilling helt nær meg. Den svenske suksessregissøren Bo Widerberg skulle gjøre opptak fra et nordnorsk miljø i nærliggende Sørfold kommune til sin filmatisering av Knut Hamsuns «Victoria».

Det var da naturlig at jeg skulle rapportere fra begivenheten som et helt lokalsamfunn og mange lokale statister var blitt involvert i.

Jeg ankom filmsettet da teamet hadde lunsj på en kafé. Jeg gikk bort til Widerberg og hans produksjonsleder og ba pent om et intervju.

De ba meg vente litt, fordi regissøren nettopp hadde gjennomført et annet intervju. For å utnytte tiden henvendte jeg meg så til den unge hovedrolleinnehaveren, Michaela Jolin, som satt ved et bord like ved. Hun sa seg straks villig til en prat om sin Victoria-rolle.

Mens jeg sto ved hennes bord, vinket plutselig Widerberg på meg. Jeg gikk bort til han, og overraskende nok spurte han meg om hvilken farge jeg hadde på øynene og hvor gammel jeg var. Jeg svarte noe spørrende, og han gransket ansiktet mitt noen sekunder før han utbrøt: «Ditlef!».

Og så tilbød han meg rollen som Victorias bror. Forutsatt at jeg lot hår og skjegg falle.

Jeg fikk ti minutters betenkningstid – og nokså overrumplet kunne jeg, etter en rask avklaring med min redaktør per telefon, ikke annet enn å si spontant ja. Alternativet ville gitt meg en livsvarig anger.

På den måten havnet jeg som journalist i kulissene til en filminnspilling som jeg fikk følge gjennom flere uker, noe jeg lenge hadde hatt lyst til. Og samtidig som nyslått amatørskuespiller foran kamera.