Premier trekkes blant de som låner bøker denne lørdagen

–  Endelig kan vi være mer sosiale igjen og endelig kan vi få Kristian Winther på besøk. Vi måtte utsette dette arrangementet på grunn av pandemien.

Fortellerstunden blir klokka 13, og det koster ikke noe å komme inn. Biblioteket åpner dørene klokka 11 og stenger først klokka 15.

Da blir det god tid til å låne bøker til påskeferien, og i tillegg vil alle som låner bøker den dagen være med i trekning av premier, sier fungerende bibliotekleder Sylvia Bredal.

Kristian Winther har valgt seg boka «Det gavmilde treet» av Shel Silverstein, som er en kjent forfatter musiker, dikt- og låtskriver i USA.

–Dette vil jeg si er en kjærlighetshistorie mellom en gutt og et tre. Treet elsker gutten helt grenseløst og det blir så glad når det får gi gutten gaver.

Gutten bare tar imot og tar imot. Kanskje er det også et miljøperspektiv i denne historien, sier Winther.

Han bidrar også med utdrag  fra en tidligere produksjon,  «Barnetimen for de stygge».

 Bredal er glad for at foldværingen Winther har takket ja til å komme.

– Vi vet jo at Kristian Winther er en dyktig underholder og skuespiller, og nå er det lenge siden det har vært et familiearrangement her på biblioteket.

Vi er sikker på at dette blir en opplevelse. Winther flyttet nordover for snart et år siden, og jobber nå som sceneinstruktør, i tillegg tar han på seg artist-oppdrag, opplyser Sylvia Bredal, som fortsetter som bibliotekleder i et års vikariat.

De som har vært innom biblioteket den siste tiden har kanskje sett at det pågår et arbeid for å få nødutgang og bredere inngangsdør.

–Det blir bra, sier Bredal.