–8. mai er Norges frigjøringsdag, og vår veterandag. På denne dagen hedrer vi alle veteraner for deres innsats for Norge. Dette gjelder både veteraner fra 2. verdenskrig og operasjoner som har vært senere, sier varaordfører Sten-Robert Hansen.

NB! Se også:

8. mai-arrangement på Mørsvik skole kl. 17.00.

I anledning frigjøringsdagen la han ned krans ved minnestøttene på Helland kirkegård, en sovjetisk og en polsk.

Fødselsdatoen for de falne viser at noen av dem var svært unge. Den yngste rakk aldri å fylle 16.

–Her opplevde de umenneskelige forhold som slavearbeidere for okkupasjonsmakten, og mange endte livene sine her langt mot nord.

Helt siden vi opplevde vår egen okkupasjon har Norge bidratt til demokrati og menneskeverd. Våre soldater fortjener anerkjennelse og respekt også etter at de har kommet hjem fra krevende og risikable operasjoner

Det er ikke slik at de verdier våre veteraner har kjempet for er vunnet en gang for alle. Det russiske angrepet på Ukraina er også et angrep på demokratiet og våre egne verdier, sier Hansen, og påpeker at krigen i Ukraina gjør 8. mai enda mer aktuell.

–Det er viktig at våre unge får vite hva mange før dem har utrettet og hvorfor. 8. mai er dagen for å minnes de som var villige til å ofre alt for våre verdier og vårt demokrati.

8. mai er dagen for å feire frigjøring og frihet, sier Sten-Robert Hansen.

Gratulerer med dagen!

Minnestøtte Kobbelv

Minnestøtten for grenselosene er pyntet og bekranset i anledning frigjøringsdagen. Den står vis a vis Kobbelv vertshus.

Takk til Nordsia oppvekstsenter, som har ryddet og plantet.