Varaordfører Sten-Robert Hansen er leder i Sørfolds kommunekomité for TV-aksjonen. Han har hatt ringerunde til næringslivet med flott resultat, og har også skaffet sponsorer til skoler og barnehage som har plukket søppel.

Oppdatering 16. oktober: Sisomar følger opp sin fine tradisjon med å sponse elever ved Straumen skole som løper runder på idrettsbanen til inntekt for TV-aksjonen. De gir 5.000 kroner til dette, dermed har de til sammen bidratt med 15.000 kroner til TV-aksjonen.

Sørfold kommune har nå opprettet digital bøsse.

Se hvilke bedrifter i Sørfold som gir til TV-aksjonen

Den tradisjonelle bøsseinnsamlingen via besøk hos husstandene må utgå i år på grunn av koronasituasjonen. I stedet foregår bøsseinnamlingen digitalt.

Les mer om digtal bøsse

En digital bøsse er en personlig innsamlingsside på nett som opprettes når du registrerer deg som digital bøssebærer. Hver digitale bøsse har sin egen unike internettadresse på spleis.no, som er utvikler av tjenesten. Les mer om Spleis.

Den digitale bøssa kan deles via sosiale medier, SMS, telefon eller ansikt til ansikt. Vi oppfordrer deg å dele den med venner, familie, naboer og andre bekjente. Det er mulig å gi til den digitale bøssa med bankkort eller Vipps.

Årets TV-aksjon er tildelt WWF og deres innsats for å bekjempe plast i havet. Selve aksjonsdagen er søndag 18. oktober, men innsamlingen har startet.

De tradisjonelle aksjonskveldene på skolene kunne heller ikke arrangeres i år. I stedet har skoler og barnehager i Sørfold gjennomført strandrydding, der bedrifter sponset dem til inntekt for TV-aksjonen. Mer om dette:

Klare til innsats for TV-aksjonen

Flinke søppelplukkere

Mer om årets TV-aksjon:

Et hav av muligheter

Bedrifter, lag og foreninger og enkeltpersoner kan også gi sitt bidrag direkte på

Giverstafett