Bildet: De unge kunstnerne fikk boller og saft i forbindelse med utstillingsåpningen 2. mai.

Kortreist kultur

–Tittel på utstillingen er Bildet av lyrikk, og den består av tekst og illustrasjoner som 1. klasse ved Straumen skole har laget, sier Connie Bakken. Hun er diakoniarbeider i Sørfold menighet.

Åpning med inviterte gjester var lagt til 2. mai.  Da ble både utstillingen og grønn måned offisielt åpnet.

Bakken forteller at barna var en meget reflektert gjeng som hadde satt seg godt inn i både tema miljø, rim og regler, samt kunst og håndverk.

Utstillingen er klar

Utstillingen består av bilder og tekst. Den henger på Vaffelhjørnet, som er kirkekontorets lokaler i Straumen sentrum. Der blir den i hele mai.

Etter presentasjonen fikk elevene saft og boller.

–En koselig stund, sier Connie Bakken, som også kan opplyse at konfirmantene samme ettermiddag deltok på Coop Prix sin ryddeaksjon, Coop rydder Norge (bildet under).

Konfirmantene rydder søppel

Kortreist lyrikk er gjennomgangstema på fredagstreffene denne måneden.  Disse foregår på Vaffelhjørnet som vanlig kl.11.00 – 13.00, og det blir både diktopplesning og musikk.

Det neste som skjer av arrangementer med grønn profil er husflidskafé på Bakeriet tirsdag 7. mai kl. 18.00. 

Der inviterer Straumen og Omegn Husflidslag til hekling av mattefiller og kurver av gamle stretchlaken.

Samme dag, noen timer tidligere, er det datatreff for seniorer på Bakeriet. Mindre papir og større vekt på digitale løsninger er også en viktig miljøsatsing, som Seniornett Sørfold er med på å fronte.

Siden foredrag om Operasjon Muskedunder er lagt til samme dag (7. mai) kl. 11.30 på Bakeriet, ber vi alle merke seg endret klokkeslett for datatreffet denne dagen: Kl. 13.00-15.00.

Grønn dugnad i Lakseparken

Mandag 13. mai kl. 17.00-20.00 er alle velkommen til dugnad, slik at Lakseparken (bildet under) ved Straumen sentrum ser fin ut i møte med vår og sommer. 

Mental Helse er arrangør, og de sørger for bålkaffe og grillmat, men ber alle ta med hageredskap og arbeidshansker.

Lakseparken

Grønn måned inneholder et variert utvalg av aktivitet og arrangementer, her er brosjyre:

Grønn måned i mai