Egen markering på Rådhuset

Tradisjonelt legges utdelingen av gullklokke til juleavslutningen i Rådhussalen.

Denne måtte avlyses i år fordi den samler flere enn smittevenreglene tillater.

Til ære for ansatte som har rundet 25 års tjeneste i Sørfold kommune i 2020, ble det i stedet laget til en egen markering på Rådhuset med jubilantene og deres ledere. Der fikk de gullklokke, blomster og gode ord fra kommunedirektør Stig Arne Holtedahl.

En trygg voksen som lytter

Jens Reidar Mjånes startet som assistent i Røsvik barnehage i 1992, der han ble pedagogisk leder i 1999. Samme år fullførte han sin utdanning som førskolelærer.

Fra 2007 har han jobbet i Straumen barnehage, i perioder som pedagogisk leder og nå som barnehagelærer.

Han sier selv at hyggelige tilbakemeldinger fra barna er noe av det beste ved jobben.

–Det er godt å komme hjem fra jobb og tenke på gode opplevelser med barna i løpet av dagen, sier han. Jens Reidar beskriver jobben som spennende og lystbetont, og ser for seg at han blir i Straumen barnehage frem til pensjonisttilværelsen. Og det er mange år til.

–Jens Reidar er en trygg voksen som lytter til både barn og kolleger. Han ser alle barn og gir litt ekstra til de som trenger det, sier styrer Liss-Mona Abrahamsen. Og legger til at han er kreativ i skog og mark og dessuten elsker bål.

–En flott arbeidstaker, oppsummerer hun.

Kreativ lærer

Den andre jubilanten er Kirsti Mørsvik.  Hun startet som vikarlærer i 1989 ved Mørsvik skole, og var også vikar ved Leirfjorden skole.

Kirsti har også vært prosjektleder for Kobbelv kulturverksted, som var et stort husflidsutsalg på Kobbelv vertshus med mange produsenter fra hele kommunen.

Dette ble drevet i kommunal regi og inneholdt også turistinformasjon, og var forløperen til Blåloftet som Nordre Sørfold husflidslag er ansvarlig for og har drevet i mange år som sommerutsalg.

Fra 1995 har Kirsti vært fast ansatt i Sørfold kommune, med arbeidssted Mørsvik skole frem til nedleggelsen i 2015. Etter den tid har hun jobbet ved Nordsia oppvekstsenter.

Der får hun særlig brukt sin kreativitet i fagene kunst og håndverk og musikk.

Kirsti har hovedsakelig hatt elever fra 1. til 7. trinn i alle år.

–Den beste arbeidsplassen

Under markeringen var jubilantene enige om at Sørfold kommune er en god arbeidsgiver.

–Jeg har alltid trivdes på jobb i barnehagen, både i Røsvik og på Straumen, sier Jens Reidar Mjånes, som trygt kan anbefale flere menn å satse på barnehageyrkene.

 Kirsti Mørsvik oppsummerer sine år som lærer ved de to skolene kort og godt:

–Den beste arbeidsplassen.

Vi gratulerer Kirsti og Jens Reidar !