Marianne Åsbakk med jubileumskalenderen

Leder i Straumen og Omegn Husflidslag Marianne Åsbakk viser fram den flotte jubileumskalenderen.

Markerer laget og jubileet

Kalenderen inneholder bilder av håndarbeid i kreative og uvanlige omgivelser. Her er bilder av lagets medlemmer I båt, ved en nothjell, ute i marka med skiutstyr og mye annet.

Husflidslagets leder Marianne Åsbakk er stolt og fornøyd når hun blar i kalenderen som nettopp er hentet på trykkeriet.

Positive tilbakemeldinger

–  Vi fikk veldig positive tilbakemeldinger fra trykkeriet på idéen og prosjektet. Faktisk ble kalenderen enda finere enn vi hadde trodd, og jeg må innrømme at jeg fikk litt klump i halsen da jeg så det ferdige resultatet første gang.

Med tanke på alt arbeidet som er lagt i prosjektet, er det godt å kunne konstatere at kalenderen ble så bra. Jeg er stolt av å være en del av husflidslaget, sier Marianne Åsbakk.

Egen kalenderkomité

Det ble satt ned en egen komité for jubileumskalenderen. Denne har bestått av Lill Hege Reiss, Gunn Tove Langvand og Marianne Åsbakk.

–  De fleste bildene er tatt av Espen Reiss, som skal ha mye av æren for de kreative motivvalgene.

Sammen med ham har vi hatt idémyldring om alt vi kunne finne på.

I tillegg til bilder inneholder kalenderen tekst.

Tekst som trekker fram essensen i laget

–  Teksten trekker fram essensen i lagets virksomhet gjennom 30 år, og beskriver viktige aktiviteter og begivenheter.  Mariann Strømdal har stått for teksten, og har gjort en kjempefin innsats, sier Marianne Åsbakk.

Kalenderen er trykket i 500 eksemplarer, og skal selges for 100 kroner pr. stykk.  Marianne presiserer at hensikten med kalenderen er å profilere laget og jubileet, ikke å gå med overskudd.

Men de vil selvsagt på banen og selge den der det er mulig.

Lørdager på Fauske

–  Blant annet finner du oss i 2. etasje ved kaféen på Amfi Fauske lørdag 22. november kl. 10.00-16.00. I uka 24 til 28. november blir vi av og til å treffe i Coop-gangen på Straumen, og så skal vi sitte på stand i Fauske Handelspark lørdag 6. desember mellom kl. 10.00 og 16.00.

Og selvsagt skal vi selge på vår egen julemesse vår 29. november, sier Åsbakk.

Straumen og Omegn Husflidslag har i dag ca. 25 medlemmer, og tallet har holdt seg stabilt i alle år. For tiden er det ingen menn blant medlemmene.

Har planer om barnegruppe

–  Men vi har en flokk ivrige barn som alltid er med når vi har møter. De holder på med aktiviteter, og vi har planer om egen barnegruppe. Juleverkstedet for barn er også veldig populært, sier Marianne Åsbakk.

Babysokken

Siden 2011 har laget hatt en tradisjon med å gi sokker i gave til nye babyer i hele kommunen. Dette kalles babysokken.

Bodil Vassdal med babysokken, til høyre Trine Ellingsen med Mathias

Bodil Vassdal med babysokker som hun har strikket etter sin oldemors mønster. Bildet er fra 2012, og moren med det blide barnet er Trine Ellingsen. Mathias er nå 3 år.

Ønsker babyer i hele kommunen velkommen til verden

–  Her samarbeider vi med helsesøster, som tipser oss om nye babyer på gang, slik at vi kan starte strikkinga. Og det er helsesøster som overrekker gaven, enten på hjemmebesøk eller på første kontroll på helsestasjonen. Det er fint å kunne være med på å ønske barna velkommen til verden, sier Marianne Åsbakk.

Les mer om babysokken i tidligere artikkel:

Babysokken

Til slutt vil hun minne om Straumen og Omegn Husflidslags julemesse, som arrangeres i Rådhussalen lørdag 29. november kl. 11.00-15.00. Der blir det salg av husflidsprodukter og diverse mat, tombola, loddsalg og juleverksted for barn. Og ikke minst: Salg av den flotte jubileumskalenderen.

Kalenderen kan du også få kjøpt ved å kontakte noen du kjenner i laget, eller Marianne Åsbakk på tlf. 954 00 121.