I Røsvik har 7. klasse ‘Mat og helse’ på timeplanen hver uke, så da passet det bra å tilberede, servere og invitere 5.kl og ansatte på fiskegrateng til lunch. 
Kokt potet, råkostsalat bestående av gulrot og eple, samt smeltet, ekte smør ble servert til.

“- Vi hadde et kjempehyggelig og sosialt felles måltid, med trivelig prat rundt bordet”, skriver de fra Røsvik skole.

Denne dagen var det også Trivselslederkurs på Straumen, og noen av elevene var derfor der. Dermed ble det en del rester, som ble fryst ned – og skal nytes ved en senere anledning.

Både elever og ansatte syntes at denne tradisjonsretten smakte helt fortreffelig, og fra sikre kilder har vi hørt at dette var den beste fiskegratengen de hadde spist!

“- Dette spiser vi gjerne mer av. Tommel opp for fiskegrateng!”, kommer det bestemt fra Røsviks fiskegrateng-gruppe.

Invitasjon fra SMAK

SMAK er matfestivalen for og i Nord-Norge, og de sendte ut invitasjon til alle kommuner og ordførere i august, der de ønsket at så mange som mulig skulle benytte en spesiell dag i september til å fremme fiskegratengens fortreffelighet som sosialt måltid. Invitasjonen hadde som tittel “Hele Nord-Norge spiser fiskegrateng". 

Både vanlige innbyggere, institusjoner og andre, ble invitert til å lage fiskegratengen sammen med familie, venner eller naboer, og dele dette på sosiale medier under emneknaggen #Fiskegratengsdagen. Dette er en flott anledning til å bringe folk sammen og styrke båndene i lokalsamfunnet.

Røsvik skole var med på invitasjonen med en gang, og vi vet at temaet mat og helse er en veldig viktig del av både skolefag og det sosiale i skolen. 

 

Fiskegrateng

Ingen tvil om at det ser fristende ut når Røsvik oppvekstsenter serverer fiskegrateng.