• Onsdag 24. november kl. 11.00-15.00 er det seniornett på biblioteket.
  • Velkommen! Det settes frem kaffe og litt å bite i.
  • Du velger selv hvor lenge du vil være der.
  • Seniornett tilbyr begynneropplæring i data for alle fra ca. 55 år og oppover.

Tema denne gang er koronapass eller koronasertifikat som det også kalles.

Hvordan går du fram for å finne det på internett og laste det ned trinn for trinn fra Helsenorge?

Dette blir gjennomgått på storskjerm.

Det vil også være mulig å skrive det ut, for de som ønsker det.

Personvernhensyn ivaretas. De som eventuelt bistår signerer en taushetserklæring og man får bistand enkeltvis og avskjermet fra de andre.

Bibliotekets PCer for publikum er koblet til en egen frittstående printer.

NB! De som ønsker å  skrive ut sitt koronapass, må ta med sin personlige kodebrikke fra banken. Man logger seg nemlig inn på Helsenorge via BankID:

Om koronasertifikatet

Innbyggere som ikke bruker internett i det hele tatt, kan bestille utskrift av sitt koronapass ved å ringe nasjonal infotelefon for korona, 815 55 015 eller sende inn et skjema til Helfo. Les mer om dette:

Koronasertifikat for ikke-digitale brukere

NB! Dette må den enkelte gjøre selv.

Det blir også informert om dette på seniornett-dagen, og slik ser skjemaet ut som man sender inn til Helfo, sammen med kopi av gyldig legitimasjon :

Skjema for bestilling av koronasertifikat på papir

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest.

Du kan bruke sertifikatet til å dokumentere vaksinasjon, gjennomgått sykdom eller negativ test når du reiser til land som er koblet til EUs tekniske løsning for sertifikatet. 

Sertifikatet kan også gjøre at du unngår karantene, testing eller annet dersom du kommer fra røde land og skal inn til Norge.

Koronasertifikat til innenlandsbruk, for eksempel til konserter og arrangementer, er under planlegging og ennå ikke tatt i bruk. Inntil videre vil du kun finne det blå EU-sertifikatet for grensekryssing.

Oppdatering om koronapass:

På pressekonferanse19. november kunngjorde regjeringen  hvordan koronapass skal tas i bruk innenlands. Dette er ikke et nasjonalt tiltak, men et tiltak som kan innføres i kommuner og områder med mye smitte.

 

Logo og slagord seniornett