Bildet: F.v. Sigrun Fostad, Ole Bøhlerengen og Ragnhild Hansen er kulturskolerektorer i henhldsvis Fauske, Saltdal og Sørfold. Nå samarbeider de om et ungdomsprosjekt som har fått tittelen 3xU. Foto: Saltenposten.

Ungdom møtes til samspilll over kommunegrensene

3xU er et samarbeidsprosjekt som de tre kulturskolerektorene har tatt initiativet til.

Ragnhild Hansen fra Sørfold, Ole Bøhlerengen fra Saltdal og Sigrun Fostad fra Fauske ønsker å legge til rette for at ungdom som driver med kunstneriske uttrykk får mulighet til å møtes, gjøre ting sammen og bli bedre kjent, på tvers av kommunegrensene.

 Kick-off for prosjektet var 21.august da alle ansatte i de tre kulturskolene møttes til felles planleggingsdag. Lærerne var fulle av ideer om hvordan dette kunne gjøres.

De har arrangert melodier, tilrettelagt tekst og oppfordret elever til å delta. De fleste lærerne skal være med på gjennomføringa. Slik bidrar prosjektet til at det også blir en arena for lærersamarbeid.

28 elever deltar

 Det er 28 elever som skal være med. Ei hel dansegruppe fra Saltdal deltar og ei gruppe som spiller 6-hendig piano. I tillegg til sangere og musikere fra Sørfold, stiller også elevene som går på Sørfolds lyd- og sceneproduksjon opp. De får øvd seg på en hyggelig og oversiktlig produksjon, og løfter hele prosjektet for alle deltakere.

Fra Fauske kommer det sangere, musikere og en teaterelev. Teatereleven får oppgaven med å binde sammen alle innslagene under forestillingen lørdag ettermiddag.

Fredagen starter med felles oppvarming og presentasjon av prosjektet og deltakerne. Og selvfølgelig øving.  Lørdag fortsetter øvingene, i lett blanding med pauser, sosialt og felles måltid.

Klokka fem inviterer prosjektet til forestillingen «Høstdrømmer» i Rådhussalen på Straumen. Der viser ungdommene fram det de har øvd på.

Det er gratis inngang til forestillingen, og den er åpen for alle.

 –  Vi håper 3Xu-prosjektet blir en god arena for ungdommene. Så god at ungdommene får lyst til å møtes igjen!  Dette er noe vi gleder oss masse til, sier de tre kulturskolerektorene.

Velkommen til konsert i Rådhussalen på Straumen lørdag 6. oktober kl. 17.00. Gratis inngang.